Goran Dragić i Pejton Pričard (©AFP)
Goran Dragić i Pejton Pričard (©AFP)

Ništa od slovenačkog tandema u Teksasu, Goran Dragić se seli u Veliku jabuku

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.02.22. | 14:56

Sprema se trejd između Lejkersa, Toronta i Njujork Niksa

Kako prenosi Majkl Skoto sa Hupshajpa, sprema se još jedan trejd u NBA ligi. Rok za razmene je večeras (22.00), nema još puno vremena, ali bi Los Anđeles Lejkersi, Toronto Reptorsi i Njujork Niksi mogli da završe posao. U priči je i Goran Dragić za kog nema mesta u Kanadi, ali će po svemu sudeći u nastavku sezone svojim domom zvati Medison Skver Garden.

Lejkersima gori pod nogama. Igraju ispod svih očekivanja, Rasel Vestbruk se nije uklopio, muče se i sa povredama i shvatili su da moraju da pokušaju nešto da promene do isteka prelaznog roka. S ozbirom da nije jednostavna misija pronaći tim koji je voljan da prihvati Vestbruka i pritom ponudi adekvatnu zamenu, Jezeraši su se odlučili da jednostavno ojačaju spoljnu liniju. Tako će kako stoje stvari put Holivuda iz Velike jabuke krenuti Kem Rediš (nedavno stigao u klub iz Atlante) i Alek Burks.

Izabrane vesti

Što se tiče Njujorka, prema prvim informacijama sleduju mu pikovi, ali i veliko pojačanje u spoljnoj liniji u vidu Gorana Dragića. Iskusni plejmejker iz Slovenije upisao je svega pet nastupa u dresu Toronta i od novembra je van tima iz "ličnih razloga". Naime, on je sa upravom kluba postigao dogovor, s ozbirom da mu nije garantovana minutaža, da ostane van stroja dok mu se ne pronađe novo uhlebljenje. Ima ugovor do kraja sezone težak 19.400.000 evra, nekoliko timova sa titulom na umu je pokazalo interesovanje za njegove usluge, između ostalih i Dalas Mavsi koji su imali ideju da ga spoje sa zemljakom Lukom Dončićem. Kako stoje stvari na raspolaganju će ga do kraja sezone imati Tom Tibodo.

Treći klub u ovoj razmeni Toronto beleži fantastične rezultate u poslednje vreme, pa posle sedam vezanih pobeda sa učinkom 30-23 zauzima šesto mesto na tabeli istočne konferencije. Iako su letos ostali bez Kajla Laurija i loše počeli sezonu, Reptorsi se ponovo nadaju da mogu da ostave trag u doigravanju. Zato su rešili da se pojačaju, pa će Dragića kako stoje stvari unovčiti za Tejlena Horton Takera iz Lejkersa i Nerlensa Noela iz Niksa.

Kada se podvuče crta, u ovom trejdu će Niksi ostati bez tri igrača, ali uz Dragića će dobiti i pikove - nadaju se prve runde. Oni su upravo za Rediša Atlanti nedavno prosledili pika prve runde, pa bi u novoj razmeni to mogli donekle da nadomeste.

Postoji mogućnost da u trejd bude uključen i Kendrik Nan, kojeg uz Horton Takera i pikove druge runde Lejkersi već neko vreme nude širom lige u nadi da će pronaći pravog poslovnog partnera od kojeg bi dobili adekvatna pojačanja. Čini se da su na putu da sa talentovanim Redišom koji važi i za odličnog defanzivca i poseduje sjajne fizičke predispozicije, ali i iskusnim Burksom kojeg su povrede sprečile da ostvari uspešniju karijeru mogli da zaključe roster za tekuću sezonu. Da li uz dva nova imena Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa i Rasela Vestbruka mogu da opravdaju ulogu favorita koja im je dodeljena pred početak sezone? Vreme će pokazati.

Niksi u Dragiću dobijaju pouzdanu opciju u spoljnoj liniji, igrača koji će pomoći Deriku Rouzu i Kembi Vokeru (pod uslovom da do kraja dana ostane u klubu) u organizaciji igre, ali i čoveka koji ima pregršt plej-of iskustva koje bi moglo da ih pogura želji da se napravi iskorak u doigravanju. Reptorsi su dobili još jednog talentovanog igrača u spoljnoj liniji u vidu Horton Takera, dok će kako stoje stvari potraga za centrom biti okončana angažovanjem dobrog defanzivca Noela, iako su bili zainteresovani za jednog od najboljih blokera NBA lige Majlsa Tarnera. On će po svemu sudeći ostati u Indijani, s obzirom da se Domantas Sabonis preselio u Sakramento. Na listi želja tima iz Kanade bili su i Jakob Peltl iz San Antonija, Robert Vilijams iz Bostona, Nik Klekston iz Bruklina, kao i Jusuf Nurkić iz Portlanda.



tagovi

Los Anđeles LejkersNjujork NiksToronto ReptorsGoran DragićRasel VestbrukLebron DžejmsNerlens Noel

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara