Ćus Mateo (©Star Sport)
Ćus Mateo (©Star Sport)

Nisu vanzemaljci, ipak su samo ljudi: Real ispustio 21 poen više i konačno izgubio!

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.11.23. | 14:52

I to posle 19 uzastopnih pobeda...

Svemu što je lepo jednom dođe kraj, tako je i Real Madrid konačno osetio gorčinu poraza! Posle spektakularnog niza od 19 pobeda u svim takmičenjima, pokazalo se na delu da u Realu ne igraju vanzemaljci, da su i to samo ljudi.

Unikaha je u Madridu uradila ono što se od početka sezone činilo nemogućim – da pobedi aktuelnog šampiona Evrope! Nije u tome uspela Barselona u tri prilike, čak ni Dalas Maveriksi u onom prijateljskom meču početkom oktobra, pa ni nekoliko evropskih velikana, ali jeste Unikaha. Penicilin za španske gigante!

Izabrane vesti

Ne samo da je nadigrala Real, ekipa Ibona Navara je usred Madrida umalo spakovala 100 poena. Na semaforu je na kraju stajalo 99:93 (26:25, 13:19, 27:18, 33:21). Ne samo što je prekinula Realov impozantni niz od 19 pobeda od početka sezone, Unikaha je uspela da prekine i petnaestogodišnji post u Madridu u prvenstvenim susretima! Čak 19 puta gubili su u tom periodu, poslednji put do danas slavili su sredinom maja 2008. godine u plej-ofu ACB lige.

Neverovatan podvig kluba iz srca Andaluzije. Ne samo zbog toga što je Melvin Edžam brzo ušao u probleme sa faulovima, ni zato što se ekipa skupila uprkos povredi Kendrika Perija, Unikaha je uspela da nadoknadi zaostatak od čak 21 poena s početka treće četvrtine i napravila izuzetan preokret! Real je posle 22 minuta utakmice ubacio 62 poena i nije uopšte toliko strašno to što je do kraja dopisao još 31, koliko to što je za preostalih 18 minuta dozvolio protivniku čak 58! To je u proseku više od 3,2 poena po minutu.

Sve je počelo od odbrane, koju je Navarova ekipa odigrala do perfekcije, pogotovo nakon druge četvrtine u kojoj je Realu dozvolila 29 poena. Kada su Kraljevići dostigli rani vrhunac, utakmica se brzo okrenula naglavačke, Unikaha je u finišu treće deonice stigla na samo četiri poena minusa i nije posustala. Domaćin se “koprcao“ i uspešno odbijao sve nalete i tako sve do ulaska u završna tri i po minuta utakmice kada je Tajson Karter ubacio svoju jedinu trojku u nedeljnom matineu za 85:83. Domaćin se našao u ozbiljnoj napadačkoj krizi, i ništa nij emogao da ubaci iz igre i tako sve do pogotka Fakunda Kampaca na minut i po pre kraja, kada je na semaforu već stajalo 94:87. Zahvaljujući minijaturama Tajsona Kartera i Kamerona Tejlora Unikaha je zadala definitivni udarac kaznenoj ekspediciji Ćusa Matea...

Igrač utakmice ipak je Dejvid Kraviš koji je meč završio sa 23 poena (10/13 iz igre, 3/6 za tri) i šest skokova za nepuna 24 minuta. Odigrao je Amerikanac sa bugarskim papirima sjajnu rolu u današnjoj pobedi, a naročito kada je trebalo da se okrene rezultat, bio je prava enigma za Realovu odbranu u seriji 22:5 kojom je Unikaha preuzela vođstvo zajedno sa Tajlerom Kalinoskim!

Real je definitivno bio impotentan u napadu kada u petorci nije bilo Gabrijela Deka, Fakunda Kampaca ili Džanana Muse. Još bez Geršona Jabuselea, koga neće biti naredna dva meseca zbog teže povrede, Blankosi nisu uspeli da se snađu u novim okolnostima što je dovelo do konačnog pada na teme.

U pobedničkom sastavu Tejlor je ubacio 19, a Tajler 13 poena. Real je napadački predvodio Kampaco sa 18 poena i pet asistencija, Mario Hezonja je ubacio 14, a Ćaćo Rodrigez 11 poena. Džanan Musa je stao na 10 poena.

Što se kaže – bilo je lepo dok je trajalo. Zauvek će ostati zapisano da je Mateov Real imao 19 pobeda u nizu, ali to opet nije ni blizu klupskog rekorda koji drži Real Pabla Lasa sa 31 vezanim trijumfom...



tagovi

UnikahaKK Real MadridACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara