(©AFP)
(©AFP)

Nju Orleans pregažen kao plitak potok! Lebron iz najboljih dana katapultirao Lejkerse u borbu za trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 05:46

Četiri trojke Džejmsa, nijedan promašaj sa distance. Na sve to i osam asistencija...

Ne morate da volite Lebrona Džejmsa, ali morate da ga poštujete! Različite emocije izaziva kod ljudi. Mnogi mu se dive, mnogi jednog od najboljih košarkaša svih vremena, najblaže rečeno, nikako ne vole. Ali, ono što je sigurno – nikoga ne ostavlja ravnoušnim. Zbog partije u polufinalu NBA kupa može samo da mu se skine kapa.

Zaigrao je Lebron Džejms kao u najboljim danima. Kada je on u pitanju, godina proizvodnje i nije bogzna koliko bitna. Katkad se čini kao da je vreme stalo. I dalje je u stanju da se stušti kao bzi voz, da protutnji od koša do koša, da autoritativno zakuca i pokaže ko je gazda na terenu. I neverovatna glad za trofejima ga ne napušta. A, uskoro će se boriti za novi, i to u Las Vegasu. Katapultirao je Los Anđeles Lejkerse u finale NBA kupa, pregažen je Nju Orleans kao plitak potok – 133:89.

Izabrane vesti

Pelikansi nisu znali šta ih je snašlo, Kralj ih je ubacio u mašinu. Čuvari su se smenjivali, nijedan nije mogao da ga zaustavi. Nemoćni su bili kada krene na ulaz, promena taktike ništa dobro nije donosila. Jer, kada ga ne bi usko čuvali i kada bi branili prodor, završavalo bi se – trojkom! Četiri je ispalio, isto toliko lopti prošlo je kroz koš.

Kao junak sa supermoćima protiv običnih ljudi. Gledali su igrači Nju Orleansa i čudili se.

Nije to bila jedna od onih utakmica kada Lebron Džejms do iznemoglosti forsira, već ona kada je svaki potez odmeren. Kada ima i sjajnih asistencija, kadamu sve ide od ruke. Zajedno sa Entonijem Dejvisom, Tajronom Prinsom i Ostinom Rivsom, koji bez ikakve dileme spada među najbolje „šeste igrače“ čitave lige, servirao je Pelikansima košmarne snove.

Lebron Džejms je u polufinalu NBA kupa bio Nju Orleansova noćna mora. Upisao je 30 poena, osam asistencija i pet skokova, a pritom je pola utakmce presedeo na klupi. Nije imalo ni svrhe forsirati ga i bespotrebno trošiti u završnici kada su Lejkersi u dobrom delu drugog poluvremea imali pre 40 poena prednosti!

Pelikansi su razbijeni u skoku, načisto su potučeni. Izgubili su tu bitku, prevagu je doneo Entoni Dejvis, koji je godinama bio njihova prva zvezda. Sve do selidbe u Los Anđeles. Razgrtao je sve pod košem, štitio obruč i imao učinak od 16 poena i 15 skokova. Tajron Prins je sa druge strane razvukao rivala, spakovao mu pet trojki i taj trio je, uz Ostina Rivsa vukao konce.

Ostin Rivs je ulazio sa klupe, diktirao tempo i prolasku u finale doprineo sa 17 poena i sedam asistencija, a bitne uloge imali su i Dianđelo Rasel i Ruj Hačimura. Obojica su bili dvocifreni. Kod Pelikansa sivilo. Svi su se uklopili. Ništa nisu mogli da promene ni Zajon Vilijamson i Si Džej Mekalum. Želeće što pre da zaborave na debakl u polufinalu...

Los Anđeles Lejkersi i Indijana Pejsersi će u Las Vegasu odlučivati o tome gde ide pehar i ko će biti prvi pobednik NBA kupa.

NBA KUP – POLUFINALE:

Subota

Milvoki – Indijana 119:128

/Adetokunbo 37 – Halibarton 27/

Nedelja

Nju Orleans – LA Lejkersi 89:133

/Marfi 14 – Džejms 30/


tagovi

NBA kupLos Anđeles LejkersNju Orleans PelikansLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara