Jokić i Marjanović (©AFP)
Jokić i Marjanović (©AFP)

Nov sudar NBA i kvalifikacija za OI

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.20. | 16:14

Najjajača košarkaška liga planira početak naredne sezone za 1. decembra što stvara nove, čini se neprelazne probleme

Kako sada stvari stoje košarkšake kvalifikacije za Olimpijske igre će proteći bez NBA zvezda. Ionako prepunjen kalendar obaveza vrhunskih košarkaša je dodatno opterećen pandemijom koja ih je izolovala, kao i ostatak sveta na dva meseca.

Naravno, to je ispomeralo čitav raspored takmičenja koje se sada neminovno prepliću. I ranije su posebno problematične bile kvalifikacije za Olimpijske igre, koje će sada je već sasvim izvesno ovaj put morati da prođu bez najvećih NBA zvezda.

Izabrane vesti

Naime, nakon što je pre neki dan objavljen plan o povratku na terene, sinoć je usledilo obaveštenje da najprestižnija košarkaška liga planira da narednu takmičarsku godinu počne već 1. decembra.

Ako se uzme da će ovo "produženje" sezone početi sa 22 ekipe od 31. jula i trajati najkasnije do 12. oktobra jasno je da u tom periodu većina vrhunskih igrača neće moći da se odazove pozivu reprezentacije. Prozor za OI kvalifikacije je od 23. jula do 8. avgusta, i u suštini ovime je ta agenda rešena.

I ranije je bilo jasno da evropske ekipe praktično ne mogu da računaju na igrače iz NBA, te neće doći do velikih potresa. Što se Srbije tiče, Nikola Jokić bez sumnje otpada, ali se ostaje da se vidi kako će proći ostali naši predstavnici, to jest njihovi klubovi.

Inače, ako naredna sezona počne 1. decembra, što bi mogao da postane i starndard, regularni deo bi trajao do juna, a plej-of i finale do početka avgusta. S obzirom da je novi datum održavanja Olimpijskih igara u Tokiju 23. jul - 8. avgust, članovi ekipa koje će se boriti za titulu mogu da zaborave na odlazak u Japan.


tagovi

tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara