Nikola Topić i Miloš Teodosić (Star Sport)
Nikola Topić i Miloš Teodosić (Star Sport)

Nova projekcija NBA drafta: Nikola Topić i dalje sjajno kotiran

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 18:48

Supertalentovanog plejmejkera Crvene zvezde ESPN vidi kao šestog pika

Od početka januara i večitog derbija sa Partizan Mozzart Betom, pauzira Nikola Topić zbog povrede kolena zarađene tokom pobede nad crno-belima. Posle samo tri utakmice od povratka sa pozajmice iz Mege na Mali Kalemegdan supertalentovanog plejmejkera Crvene zvezde zadesio je maler, ali se i dalje sjajno kotira na ESPN-ovim projekcijama za predstojeći NBA draft koji je na programu krajem juna meseca.

Naime, ugledni američki medij navodi Topića kao potencijalnog šestog pika (pre nešto više od mesec dana projekcija je bila peti izbor na drafu), a iako trenutno deluje da bi mogao da završi u Torontu koji predvodi njegov sunardonik Darko Rajaković, gotovo je nemoguće s preciznošću tvrditi gde će put navesti 18-godišnjaka, a razlog su potencijalni trejdovi i lutrija tokom izvlačenja pikova.

Izabrane vesti

Ipak, deluje da će Topić sugurno biti najbolje rangirani srpski igrač na draftu još od onog čuvenog iz 2003. godine kada je Darko Miličić kao drugi pik, stao između prvoizabranog Lebrona Džejmsa i Karmela Entonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda. Podsetimo, Vladimir Radmanović je bio 12. pik 2001. godine, a trenutno deluje da će Topić sigurno završiti među prvih deset.

Ako se baci pogled na trenutnu projekciju prvih šest pikova Zakari Rizaher, Aleks Sar, Rob Dilingem, Matas Buzelis, Kodi Vilijams, te Nikola Topić, srpski organizator igre je za pola godine do godinu dana mlađi od svih pomenutih konkurenata.

Trenutno u NBA ligi nastupaju šestorica srpskih košarkaša. Nikola Jokić je ponovo u vrhu liste MVP kandidata, a tu su još Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski i Boban Marjanović.


tagovi

Nikola TopićNBA draft

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara