Slavlje košarkaša Mege i Savo Drezgić (©KSS)
Slavlje košarkaša Mege i Savo Drezgić (©KSS)

Nova sjajna partija Drezgića, ali kadeti Mege su šampioni Srbije: Skok do tripl-dabla i indeks 53 nedovoljni

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 21:05

Kadeti Mege slavili u finalu i odbranili titulu

Blistao je Savo Drezgić na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige, bio među najkorisnijim igračima u juniorskoj ligi Srbije, a onda je dominaciju nastavio i među kadetima. Vodio je Partizan do finala završnog turnira Kadetske lige Srbije, u Štark Areni, ali nije mogao i do titule. Kadeti Mege slavili su 84:77, uprkos novoj sjajnoj partiji crno-belog bisera.

Drezgić je vukao svoj tim, bio najzaslužniji što se Partizan vratio posle minusa od 22 poena sredinom trećeg kvartala. Na kraju je bio na skok od tripl-dabla sa 38 poena i 10 asistencija, što mu je donelo indeks korisnosti 53.

Izabrane vesti

Crno-beli su početkom odlučujućeg perioda preokrenuli, ali nije nervoza pojela ekipu Petra Radonjića, sina najtrofejnijeg trenera u istoriji Crvene zvezde, Dejana. Uspela je Mega da vrati prednost, potom i da se odlepi, pa je stigla do pobede i četvrte titule u kadetskoj konkurenciji.

Imao je Partizan Drezgića, ali je Mega bila bolji tim. Ian Lazarevski je bio najefikasniji sa 18 poena, 16 je dodao Ognjen Nikolić, dok je Ognjen Srzentić koketirao sa tripl-dablom: 11 poena, osam asistencija i sedam skokova. Luka Solomun je upisao 11 poena, dok je 10 dodao Petar Milosavčević.

Treće mesto na završnom turniru Kadetske lige Srbije pripalo je ekipi Borac Mozzarta, nakon pobede protiv vršnjaka iz Crvene zvezde.

Finalu su prisustvovali i centar Partizan Mozzart Beta Matijas Lesor, kao i sportski direktor crno-belih Zoran Savić u društvu bivšeg reprezentativca i košarkaša Partizana Saše Pavlovića, a događaj su svojim prisustvom uveličali i Novica Veličković, potpredsednik KSS-a Milenko Tepić, selektor U16 selekcije Srbije Miloš Isakov Kovačević i brojne druge ličnosti iz košarkaškog sveta u Srbiji...

Na kraju su dodeljene i individualne nagrade, pa je za MVP-a ligaškog dela proglašen Miloš Šojić iz ekipe Beko sa prosečnim indeksom 41,5, a najbolji strelac i najkorisniji igrač finalnog turnira bio je upravo Partizanov Drezgić koji je beležio 31,5 poena i indeks 46,5 po nastupu na Fajnal ejtu.

Uz Šojića i Drezgića, u idealnu petorku Kadetske lige uvršteni su i Ognjen Srzentić iz Mege, Stefan Plisnić iz Partizana i Aleksa Stanojević iz Džokera.


tagovi

kadetska liga SrbijeKK MegaKK PartizanSavo Drezgić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara