Novac nije pao s neba - Cibona od danas u stečaju!

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 17:06

Potpuna neizvesnost vlada oko dvostrukog prvaka Evrope

Cibona je od danas, zakonski i zvanično u stečaju! Budući da novac nije magično pao s neba, a Vukovi ni 120. dan nisu mogli da posluju preko računa koji je u blokadi, dogodilo se najavljeno i očekivano, piše Germanijak.

Ljudi iz kluba najavili su da će uskoro krenuti preoblikovanje iz Udruženja građana u Sportsko deoničarsko društvo (rok je 45 dana), te će zatražiti na Trgovačkom sudu da se proces stečaja oduži do trenutka kada će sve biti spremno.

Izabrane vesti

Inače, za šest dana kreće šampionat Hrvatske u koji Cibona kreće sa Krešimirom Radovčićem, Ivanom Majcunićem, Aleksandrom Aranitovićem, Ivanom Perasovićem i Domagojem Vukovićem, uz juniore što su i lane bili u klubu.

Pitanje je hoće li u ABA ligi moći da zaigraju novi igrači, Aleksander Stajn, Tomislav i Domagoj Buljan, budući da za njih treba dobiti izlazno pismo, a nije sasvim jasno ni u kojem su statusu za regionalno takmičenje Jakov Mustapić i Matej Bošnjak.

Stvar je, dakle, zamršena. Pre svega, potrebno je isplatiti dugove igračima koji su igrali prošle sezone, a koji više nisu u klubu, kao i bivšem treneru Josipu Sesaru. A tu su i starija dugovanja.

Sve u svemu, neizvesnost kao konstanta pod Tornjem.

Cibona uz Jugoplastiku, Bosnu i Partizan spada u najuspešnije klubove nekadašnje Jugoslavije kada govorimo o internacionalnoj sceni, dvostruki je prvak Evrope (1985. i 1986. godine) i osvajač Kupa Radivoja Koraća 1972.

U SFRJ Vukovi su tri puta bili šampioni, a otkako se Hrvatska osamostalila osvojili su čak 20 titula prvaka. Najbolji u ABA ligi bili su 2014, u Beogradu.


tagovi

Cibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara