Uroš Plavšić (©KK Mega)
Uroš Plavšić (©KK Mega)

Novi potpis: Mega dovela centra iz Tenesija

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.08.23. | 17:23

Šansa za momka koji je prošao mlađe kategorije beogradskog kluba

Novo pojačanje Mege je 24-godišnji centar Uroš Plavšić. U pitanju je povratnik u redove Mege, pošto je već nastupao u mlađim kategorijama ovog kluba.

Plavšić je bio priključen i prvom timu tokom sezone 2015/16, a vraća se posle šest provedenih godina u SAD. On je najpre jednu godinu proveo u srednjoj školi u Tenesiju, pre nego što je prešao u koledž Arizona Stejt. Godinu dana kasnije vratio se u Tenesi i nastupao za ekipu istoimenog koledža, Volontirse.

Izabrane vesti

Za četiri godine ubeležio je 101 zvaničan nastup u NCAA i prosečno postizao 3,7 poena, uz 2,8 skokova, a tokom ovog leta je igrao za ekipu Atlanta Hoksa na NBA Letnjoj ligi.

Plavšić je rodom iz Ivanjice, a preko Užica je stigao u redove Mege, za koju je nastupao u kadetskom i juniorskom uzrastu. Pre odlaska u SAD proveo je i sezonu 2016/17 na pozajmici u Smederevu, zajedno sa još jednim talentovanim centrom koji je iz Mege otišao preko bare, košarkašem Orlando Medžika, Gogom Bitadzeom.

Mega je ovog leta potpisala Omerdžana Iljasoglua iz Bešiktaša, Nemanju Popovića iz Vojvodine, dok je Nikola Topić doveden na pozajmicu iz Crvene zvezde. Iz mlađih kategorija promovisani su Andrija Jelavić, Stefan Miljenović i Timotej Malovec.


tagovi

KK MegaUroš PlavšićKošarkaški transferiABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara