""
""

Novi Sad Al Vahda je prvak sveta u basketu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.10.15. | 09:26

Za istoriju - prva ekipa koja je dva puta osvojila titulu svetskog prvaka

Srbija je ponovo na krovu planete! Fantastična četvorka, koju čine Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, ispisala je najblistavije stranice mlade istorije basketa, pošto je još jednom krunisana titulom najbolje planetarne ekipe i osvojila FIBA 3x3 Svetsku turneju. Ali ovu titulu srpski kvartet pamtiće večno, pošto je Novi Sad Al Vahda postao prvi tim koji je osvojio dva šampionska pehara!

Izabrane vesti

Srpski basketaši su u finalu završnog turnira, koji se igrao u Abu Dabiju 15. i 16. oktobra bili bolje od slovenačkog Kranja rezultatom 17:14. A turnir su završili bez poraza, što je podatak za apsolutno divljenje. Na putu do zlatnog odličja Novi Sad je pregazio Manilu Nort rezultatom 21:13 u četvrtfinalu, da bi u borbi za finale bio savladan slovenačko Trbovlje rezultatom 16:14.
"Kada smo osvojili turneju, prvo što smo osetili je bilo iskreno olakšanje, jer cele godine je bio pritisak na nama. Ekipe kao što su Trbovlje i Kranj su nam najteži protivnici, puno znamo jedni o drugima, vlada ogromno rivalstvo pogotovo sa ekipom Trbovlja, sa kojima se stvarno ne volimo. Stalno se nadigravamo i srećemo na turnirima. Za ekipu Kranja imam samo pohvalne reči, mogu samo da se nadam ćemo u tim godinama i mi da budemo na sličnom nivou", rekao je zvanično najbolji igrač turnira Dušan Domović Bulut u razgovoru za Red Bull.

Svoje utiske posle osvajanja još jedne titule podelio je i Marko Ždero.
"U polufinalnoj utakmici koja nam je bila najteža, Majstorović je ubacio trojku za produžetak. U kratkom dogovoru pred nastavak meča, Dušan je rekao da će on uzeti loptu i šutnuti za dva poena. To je bilo to, više se nije polemisalo, a završetak i sami znate", otkrio je Ždero.

Marko Savić, član ekipe koja važi za jednu od najuigranijih do sada viđenih na zvaničnom takmičenju pod pokroviteljstvom FIBA, dodao je da put do zlata nije bio nimalo lak.
"Možda je izgledalo da mi nismo bili opterećeni, ali je pritisak na nama bio preveliki, ne samo zbog činjenice da branimo titulu već i zbog toga što nam osvajanje tog turnira donosi mnogo pozitivnih stvari koje su veoma važne za našu dalju karijeru u ovom sportu", ističe Savić.

Privatno najbolji drugari i veliki prijatelji istakli su da još nisu imali vremena da proslave veliku nagradu, ali da za to čekaju povratak u Srbiju. 
"Titulu smo proslavili tako što smo izašli uveče u grad, ali ćemo pošteno proslaviti tek kad dođemo u Srbiju. Što se utakmica tiče, nema odmora, čim se vratimo čeka nas sezona u '5 na 5' takmičenju", ističe Dejan Majstorović.

Osvajanje FIBA 3x3 Svetske turneje ekipa Novog Sada kompletirala je izuzetnu godinu, s obzirom da je na prvim Evropskim igrama u Bakuu osvojeno treće mesto i bronzana medalja. 

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Printscreen Via Youtube.com)


tagovi

SrbijaNovi Sad Al VahdaMarko ŽderoMarko SavićDušan Domović BulutDejan Majstorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara