Džok Lendejl (©AFP)
Džok Lendejl (©AFP)

Novi udarac za Australiju: Lendejl verovatno ne ide na Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.08.23. | 16:02

Ozbiljan problem za Bumerse

Kao da već nije bila dovoljno dugačka, lista košarkaška koje nećemo gledati na Mundobasketu izvesno će biti proširena za Džoka Lendejla.

Novi težak udarac za Australiju dolazi veče pre planiranog puta u Okinavu na grupnu fazu planetarnog takmičenja.

Izabrane vesti

Startni centar Bumersa pretrpeo je tešku povredu skočnog zgloba sredinom prve četvrtine duela sa Južnim Sudanom. Doskočio je nezgodno na stopalo Marijala Šajoka, pao na zemlju i grcao u bolovima. Odmah su ga odneli u svlačionicu, posle čega se ustanovilo da je ozbiljno stradao zglob levog stopala.

Selektor Brajan Gordžijan potvrdio je da Lendejla neće biti u avionu za Okinavu, već će biti podvrgnut pregledu na magnetnoj rezonanci kada će definitivno biti jasno može li da pomogne reprezentaciji ili ne. Ali je izvesno da neće... Od ranije u sastavu nema Bena Simonsa i Metjua Delavedove.

Umesto nekadašnjeg košarkaša Partizana u startnoj petorci uskočio je bivši igrač Crvene zvezde Duop Rit, dok će Nik Kej i Gzevijer Kuks dobiti svoje minute na turniru.

Australija će tešku grupu igrati u Okinavi sa Nemačkom, Finskom i Japanom. Prvi meč Bumersi igraju 25. avgusta protiv Finske.


tagovi

Mundobasket 2023Džok Lendejlkošarkaška reprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara