Novica o igranju u majstorici: Tu sam, sve bih uradio za njih, povreda je manje bitna

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.19. | 09:07

"Radio sam slične stvari kroz karijeru. Bio sam potreban timu, neke stvari staviš po strani. Uopšte nije lako, nisam se osećao opušteno", kaže kapiten Partizana

Sada je 1:1. Partizan je uspeo da izjednači u polufinalnoj seriji ABA lige. Pre utakmice bilo je pitanje da li ćemo gledati Novicu Veličkovića i Džoa Reglanda na parketu. Novicu jesmo, Reglanda nismo. Trener crno-belih Andrea Trinkijeri je posle meča istakao da je Novica igrao sa "gipsom na nozi". Pa skoro je to bilo "na sopstvenu odgovornost".

Posle pobede od 70:67, Veličković je istakao da se nije osećao prijatno dok je igrao sa povređenim skočnim zglobom, ali da mu nije prvi put u karijeri da radi ovako nešto. I da je najvažnije da je ova ojačana bandaža izdržala.
"Imao sam neku vrstu bandaže, koja je mnogo jača. Izdržala je sve, to je najbitnije. Nisam uopšte imao dilemu da li ću da igram. Radio sam slične stvari kroz karijeru. Bio sam potreban timu, neke stvari staviš po strani. Uopšte nije lako, nisam se osećao opušteno. Rekao sam sve prošle nedelje, sve bih uradio za njih, tako da iz tog ugla nije bila teška odluka", rekao je Veličković.

Izabrane vesti

Pitanje koje se samo nameće je - hoće li Veličković igrati u subotu u majstorici? Po svemu sudeći - hoće.
"Terapija me čeka koliko već u nedelju (danas). Ja sam tu, povreda je manje bitna, važna je treća utakmica", zaključio je Veličković.

Navikli smo već ove sezone da večiti derbiji budu na jednu loptu. Tako da ni sinoć nije izostalo uzbuđenje. Opet je jedan šut odlučivao, ali je Dejan Davidovac promašio trojku za produžetak
"Ostavili smo sve. Utakmica sa mnogo tenzije. Jednostavno - derbi ko derbi. Verovatno stresno sa strane, a ne nama na terenu koji to sve proživljavamo. Možda smo mogli i ranije da završimo, ali pobeda je pobeda. Imamo sedam dana da se spremimo za sledeću utakmicu", rekao je Novica Veličković.

Veličković je sinoć igrao 16 minuta, a za to vreme imao je šut za dva poena 2/5, a ukupno je dao sedam poena i imao tri skoka.

Majstorica se igra u subotu od 20 časova. Ko pobedi ide u finale.

Foto: Star Sport


tagovi

Novica Veličković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara