Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović (Star sport)
Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović (Star sport)

Novo saopštenje Crvene zvezde i odgovor Acu Petroviću: Očekujemo reakciju Evrolige

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 20:26

Klub sa Malog Kalemgdana objašnjava da mu nije Cibona prepustila mesto već mu ga je dodelila Evroliga

Zbog izjava bivšeg hrvatskog košarkaša Franja Arapovića, a potom i oglašavanja poznatog trenera Aca Petrovića na društvenim mrežama, Crvena zvezda se večeras oglasila i drugim saopštenjem u toku dana.

Klub sa Malog Kalemgdana je odgovorio na Petrovićeve reči i podsetio ga kada je preuzeo funkcije direktora, a potom i predsednika u zagrebačkom klubu.

Izabrane vesti

“Crvena zvezda ulaže velike napore kako bi u svojim saopštenjima bio precizna uz upotrebu činjenica, jasna i precizna. Nismo ni najsrećnijii što ih u poslednje ima puno, jer publika želi da gleda košarku, a ne saopštenja. Međutim, na poluinformacije, neistine kojih je bilo mnogo prethodnih dana, nikada nećemo ćutati i odgovorićemo svaki put.

Nekadašnji trener i predsednik KK Cibona Aca Petrović izjavio je u utorak “da se u klupskom obraćanju KK Crvena zvezda potkrala greška…”.

U prilog tome dostavljamo precizne podatke.

U vreme F4 ABA lige u Beogradu funkciju predsednika kluba obavljao je Ivica Lovrić, a od 30.06.2014. godine bez ikakvih ovlašćenja do imenovanja Ace Petrovića.

Aleksandar Petrović, zvanično sa funkcijom se vratio u KK Cibona 04. 08. 2014.godine u ulozi sportskog direktora kluba na poziv nekadašnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a službeno je postao i predsednik kluba na Vanrednoj Skupštini kluba 29. 09. 2014.godine.

Zato najlepše molimo naše sportske prijatelje iz Zagreba da se prvo lepo dogovore, sa kime smo to mi mogli i kada da imamo sastanak i ručak u Ljubljani za početak, i kako smo to mogli mimo Evrolige da napravimo bilo kakav dogovor?

U međuvremenu, uspeli smo i da saznamo kako se Franjo uz pomoć dvojice drugara “prisetio” svega pre dva dana, a prošlo je 10 godina… Jedino što su zaboravili da mu jave je da odustajanjem KK Cibona, mesto u elitnom takmičenju prvo vraćeno Evroligi, pa je ta organizacija odlučila da predstavnik u takmičenju bude prvoplasirani u regularnom delu sezone – KK Crvena zvezda, i to dva meseca kasnije!

Zato očekujemo da će na ovakve neistinite izjave reagovati i Evroliga organizator takmičenja, jer Crvena zvezda ne želi na bilo koji način više da učestvuje u ovom blatu koje neki drugi kreiraju”, navodi se u saopštenju crveno-belih.


tagovi

Nebojša ČovićAco Petrović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara