Kostas Slukas (©Starsport)
Kostas Slukas (©Starsport)

Nua ugasio Olimpijakos trojkom u poslednjoj sekundi! Asvel obasjao Zvezdi put do pobede u Pireju

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.12.22. | 22:56

Crveno-beli ispustili veliku prednost u Francuskoj – 77:75

Još na pripremama kada je očitao lekciji Crvenoj zvezdi predvođenom Vladimirom Jovanovićem – na turniru u Nikoziji pirejski crveno-beli slavili 94:55 – nagovestio je Olimpijakos da će beležiti impozantne brojke kroz Evroligu, i da je tim za sam vrh. I ništa se na tom polju nije promenilo, samo je stigla potvrda. Grčki velikan je ponižavao Virtus i Fenerbahče, bio poprilično ubedljiv protiv Partizan Mozzart Beta, ali i on ima mane. Ponekad zakaže. Desilo se to na gostovanju Asvelu, ispustio je pobedu u dramatičnoj završnici – 77:75.

Amin Nua ugasio je Olimpijakos! Branili su crveno-beli poslednji napad nakon što je Janulis Larencakis probio, položio i doneo im prednost u finišu. Navukao je Nando de Kolo čuvara, stigla je lopta do Amina Nue i proključala je dvorana. Kao kap! Zamrsio je mrežicu i potpisao poraz pirejskom klubu. Nije mogao Olimpijakos da se iščupa. Sam je kriv što je uopšte došao u situaciju da utakmica stane u jedan šut, ispustio je veliku prednost u Francuskoj.

Izabrane vesti

Imali su beogradski crveno-beli šta i da vide pred put u Pirej, imaće do tada i dovoljno vremena da se oporave posle poraza od Olimpije Milano u „Pioniru“ – pitanje i koliko fizički regenerišu, pošto ih pre gostovanja očekuje duel sa Megom – i skuju plan kako da i oni uzmu meru Olimpijakosu.

Mašinerija Jorgosa Barcokasa udarila je u tvrdo, udarila je u zid. Napravio je grčki strateg skladnu celinu, funkcionisali su crveno-beli kao švajcarski sat do četvrtog kvartala i prestali da igraju. Poigravao se Olimpijakos sa domaćinom i zaigrao. Prerano se isključio i prešaltao u mod za odmor, nije verovao da Asvel može do preokreta. Obilo mu se to o glavu. Srljao je u završnici iz greške u grešku, čak je i Saša Vezenkov omanuo. Bugarski reprezentativac poenetrski jeste bio na nivou, dobacio je do dbocifrenog učinka, ali ovaj meč nije protekao u njegovom znaku kao mesec novembar kada je pokupio MVP nagradu.

U finišu susreta je uglavnom lopta bila u rukama Kostasa Slukasa, a napade je završavao Janulis Larencakis. Pogodio je trojku iz driblinga u padu u padu. Od tablu! Zatim i položio iz prodora. Mogao je da bude junak Olimpijakosa da se u poslednjoj sekundi nije ukazao Amin Nua. Pirejci nisu dobro branili taj napad, a prethodila mu je i "glupost" Jorgosa Barcokasa. Dobio je tehničku zbog prigovora, Nando de Kolo je iskoristio dva od tri slobodna bacanja – nadovezao se i faul – i ostavio ekipu i igri.

Saša Vezenkov bio je najefikasniji akter meča sa 16 poena, Ajzea Kenan dodao je 14, a Kostas Slukas je pored 13 poena imao i pet asistencija. Kod Asvela je heroj Amin Nua ubacio 13 poena, koliko je imao i Nando de Kolo, a meč su sa 14 završili Šarl Kaudi i Džona Metjuz.

EVROLIGA - 14. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Milano 67:71

/Petrušev 20 - Beron 19/

Žalgiris - Real Madrid 81:72

/Evans 20 - Musa 22/

Bajern - Valensija 97:92

/Volden 18 - Dubljević 28/

Asvel - Olimpijakos 77:75

/Kaudi 14 - Vezenkov 16/

Petak

18.45: (1,45) Fenerbahče (15,0) Baskonija (3,05)

20.30: (1,20) Barselona (19,0) Panatinaikos (5,00)

20.30: (2,30) Partizan Mozzart Bet (14,5) Anadolu Efes (1,70)

20.30: (1,60) Virtus Bolonja (14,5) Makabi Tel Aviv (2,55)

21.00: (1,17) Monako (20,0) Alba (5,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaKK OlimpijakosKK AsvelSaša VezenkovKostas SlukasJorgos Barcokas

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara