Jusuf Nurkić (©Reuters)
Jusuf Nurkić (©Reuters)

Nurkić i Musa na spisku BiH za evropske kvalifikacije, tu je i Gordić

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.20. | 14:11

Da li to Vedran Bosnić zna nešto što ostali ne znaju ili je selektor samo želeo da ispoštuje dvojicu NBA igrača

Vensan Kole je javno digao glas protiv odluke NBA lige da ne pusti igrače da igraju evropske kvalifikacije krajem novembra, iako je pitanje kada će se najjača liga sveta igrati, Igor Kokoškov je u centralu FIBA poslao poduži spisak imena čiji tačan sastav još ne znamo, a selektor Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić iznenadio je sve objavljivanjem liste kandidata za reprezentaciju na kojem su Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

Da li to šef stručnog štaba BiH zna nešto što ostali ne znaju ili je u pitanju samo želja da ispoštuje dvojicu NBA igrača, Bosnićev spisak ipak je bar nakratko pokrenuo temu potencijalnog učešća zvezda iz najjače lige sveta. Što je ipak gotovo nezamislivo da se dogodi, pošto Francuska nije dobila dozvolu za svoje reprezentativca preko Atlantika, pa teško da će Bosna i Hercegovina.

Izabrane vesti

Svakako, Bosnić je na svoju listu kandidata uvrstio 30 imena, a to su: Filip Adamović, Amar Alibegović, Edin Atić, Nedim Buza, Sani Čampara, Haris Delalić, Ibrahim Durmo, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Miralem Halilović, Almir Hasandić, Vojin Ilić, Kenan Kamenjaš, Aleksandar Lazić, Markus Lončar, Milan Milošević, Muhamed Pašalić, Ajdin Penava, Džon Roberson, Ismet Sejfić, Njegoš Sikiraš, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović, Darko Talić, Obrad Tomić, Adin Vrabac, Adi Zahiragić, Jure Zubac, plus Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

Nemanja Gordić je takođe pozvan za reprezentativne obaveze, ali on nije igrao na početku evropskih kvalifikacija u februaru.

Bosna i Hercegovina posle dva kola kvalifikacija ima po jednu pobedu i poraz i poravnata je sa Bugarskom. Prva je Grčka sa 2-0, dok Letonija ima 0-2. Sarajevo je domaćin FIBA “balona“ Grupe B za ovaj reprezentativni termin, a BiH će ukrstiti koplja sa Bugarskom i Letonijom.



tagovi

kvalifikacije za Evrobasket 2022košarkaška reprezentacija Bosne i HercegovineDžanan MusaJusuf Nurkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara