Obistinile se crne slutnje: Srbija bez Jokića na Mundobasketu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 14:05

Nimalo lepa vest ovog popodneva...

Nadali smo se, čekali, ali dileme više nema: Nikola Jokić definitivno neće biti deo košarkaške reprezentacije Srbije na predstojećem Mundobasketu, saznaje Mozzart Sport.

Od dana kada je podigao šampionski pehar NBA lige, bilo je najava da možda i najbolji centar sveta neće igra za Srbiju na Prvenstvu Sveta. Postojala je mogućnost da se stvari promene, odnosno da Jokić u dogovoru sa selektorom Pešićem dobije produženi odmor. Na kraju, ipak, nije došlo do preokreta. Jokić je obavestio selektora Pešića i ljude iz Saveza da definitivno neće igrati na Mundobasketu.

Izabrane vesti

Pokušali su diplomatijom Pešić i čelni ljudi KSS da promene odluku. Prethodnih dana u operaciju je bio uključen i novi kapiten selekcije Srbije Bogdan Bogdanović, koji je bio u kontaktu sa Jokićem. Muški se angažovao bek Atalnte, međutim, do preokreta nije došlo.

Srbija će biti značajno oslabljena u Aziji, posebno što će Jokićevim putem, vrlo verovatno, krenuti i Vasilije Micić. Šanse da novi plejmejker Oklahome igra na ovogodišnjem velikom takmičenju u ovom trenutku su teoretske. Kao što je od ranije poznato selektor Pešić neće moći da računa ni na Nikolu Kalinića.

U prilog KSS nije išla ni činjenica da za dobar deo košarkaškog sveta Mundobasket nije prioritetno takmičenje. Amerikanci će u Aziju stići sa kombinovanom ekipom, Mundobasket će propustiti brojni NBA asovi, među kojima je i Nikola Jokić.

Sjajni centar je poslednji put bio deo nacionalnog tima prošlog leta kada su Orlovi posle odlične prve faze zaustavljeni u četvrtfinalu protiv Italije. Bio je to veliki neuspeh Srbije i selektora Pešića, s obzirom da smo na raspolaganju imali vrlo jak sastav.

Sa selekcijom Srbije Nikola Jokić je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu 2016. godine. Ima identično odličije i sa juniorskom selekcijom iz 2013. godine.



tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara