"Petar Božić na otvaranju terena"
"Petar Božić na otvaranju terena"

Obnovljeni teren na Savskom vencu poneo ime Petra Božića

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.16. | 15:05

Najtrofejniji igrač i bivši trener KK Partizan svečano je otvorio obnovljeni košarkaški teren u Ulici Stjepana Filipovića u Beogradu

Petar Božić na otvaranju terena

Sa Uba i košarkaškog igrališta na Školarcu „Ivan Popović Žuća“ velika akcija kompanije MOZZART preselila se u prestonicu, u kojoj je na Savskom vencu danas svečano otvoren renovirani košarkaški teren.

Izabrane vesti

Teren se nalazi u blizini Partizanovog stadiona, u Ulici Stjepana Filipovića 28 i poneo je ime rođenog Beograđanina Petra Božića, koji je u svojoj karijeri igrao u Beobanci, Radničkom Jugopetrol, Hemofarmu, nakon čega je prešao u KK Partizan u kom je proveo osam sezona i osvojio osam titula prvaka države, pet titula Jadranske lige, pet trofeja Kupa Radivoja Koraća. Božić je igrač koji je odigrao najviše utakmica u istoriji Partizana, čak 387. Igračku karijeru je završio i Metalcu iz Valjeva, nakon čega se priključuje Partizanu u kom je bio i šef stručnog štaba.
„Velika mi je čast što će moje ime biti na pločici pored ovog terena. Ali mnogo je važnija ideja o rekonstrukciji terena od toga čije ime ovde stoji. Drago mi je da sam deo organizacije i nadam se da ćemo ovom akcijom uticati na sve ostale opštine, kako bi naša deca imala što više terena u dobrom stanju na raspolaganju. Obnovom terena stvoreni su uslovi za razne sportove, a nadam se da će budući asovi košarke prve korake napraviti upravo ovde“, istakao je Petar Božić.

Božić na otvaranju terena

Član veća Opštine Savski venac Uroš Tripković je zahvalio kompaniji MOZZART na ovoj sjajnoj akciji, čiji je značaj Opština prepoznala i podržala. Kako je naveo ovakvi tereni su od velikog značaja za sve građane Savskog venca, a cilj Opštine je uređenje svih sportskih terena na njenoj teritoriji, kao i  podsticanje aktivnog bavljenja sportom. On je takođe dodao da se nada da će obnovljeni teren u narednim godinama predstavljati mesto stalnog okupljanja dece i mladih, a koje će jednog dana možda iznedriti sjajnog košarkaša, kao što je i sam Petar Božić.

Petar Božić i Uroš Tripković

Nakon zvaničnog dela, ljubitelji košarke su imali priliku da porazgovaraju sa bivšim igračem Partizana, koji se sa velikim zadovoljstvom fotografisao sa sugrađanima.

Petar  Božić je otvorio 36. po redu teren obnovljen u okviru najveće akcije na omasovljenju sporta u Srbiji, „Sto terena za jednu igru“, koju kao deo društveno odgovornog poslovanja realizuje kompanija MOZZART. 

Obnovljeni teren na Savskom vencu

Akciju su do sada podržala brojna imena iz sveta košarke Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Nikola Peković, Darko Miličić, Marina Marković, Marko Cvetković, Lajoš Engler, Boban Marjanović, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Marko Simonović, Ivan Popović, i mnogi drugi.

Obnovljeni teren na Savskom vencu

Kompanija MOZZART je najavila nove obnove terena, a svi zainteresovani mogu da predlože svoj teren na sajtu www.deotvogzivota.com.


tagovi

Petar Božićdeo tvog života100 terena za jednu igru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara