Željko Obradović (© ABA liga)
Željko Obradović (© ABA liga)

Obradović: Evidentan je zamor materijala, tražio sam da lopta bude u rukama Nanelija

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 22:07

Trener Partizan Mozzart Beta Željko Obradović se osvrnuo na dramatičan finiš u Podgorici gde je njegova ekipa uspela da izbori majstoricu protiv Studentskog centra koševima Džejmsa Nanelija

Nije bilo lako Partizan MozzartBetu u Podgorici. Vrlo je lako moglo da se dogodi da crno-beli završe sezonu bez trofeja već u četvrtfinalu ABA lige u seriji protiv Studentskog centra koji je slavio na prvom meču, a sada bio vrlo blizu nove senzacije. Ipak, Džejms Naneli je preuzeo odgovornost i doneo trijumf klubu iz Humske.

Izabrane vesti

"Još jedna neizvesna utakmica sa puno preokreta. Mi smo pronašli snagu da pobedimo na kraju.Igrači imaju oscilacije i oni su ljudi. Ovo nam je 70 utakmica u sezoni, zamor materijala u glavi je očigledan", rekao je Željko Obradović na konferenciji za medije, a potom se osvrnuo na finiš meča gde je u centru pažnje bio Naneli:

"Odigrao je fenomenalnu završnicu, tražio sam da lopta bude u njegovim rukama, on je prepoznao detalje. Nastavićemo da radimo i igramo najbolje moguće".

Detaljnije se osvrnuo na meč u Podgorici.

"Očigledno je postojala velika želja kod mojih igrača i na tome im čestitam, međutim imamo veliki problem u procentru šuta za tri poena. Imali smo dosta otvorenih šuteva i ništa nismo ubacili. Nadam se da će ekipa posle dana odmora da se koncetriše i da odigramo na boljem nivou u ponedeljak".

Situacija se dodatno komplikuje zbog Jama Madara koji je izvrnuo zglob na startu drugog poluvremena posle čega se nije vraćao na parket.

"Pitao sam ga kako se oseća. rekao je da će biti uredu, šta god to značilo. Imaće snimanje, ali ponavljam, on je rekao da će biti uredu".


Jasno je da crno-beli nisu ista ekipa koja je ne tako davno pobeđivala Real Madrid u plej-ofu Evrolige.

"Okupio sam ekipu na prvom treningu posle te pete utakmice i čestitao im na svemu što su uradili u Evroligi. Imali smo sjajnu sezonu, ali očigledno je da su te utakmice ostavile traga. Rekao sam im da na sve moramo da zaboravimo, ne znam da li oni između sebe razgovaraju, ali nama je sada apsolutni fokus ABA lige jer nam je to i pre sezone bio primarni cilj", dodao je Obradović.


tagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara