Željko Obradović (Star Sport)
Željko Obradović (Star Sport)

Obradović: Izgubili smo jer nismo pogodili jedan otvoren šut, ličilo je na nameran faul nad Panterom

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 21:08

"Dve apsolutno različite slike. Protiv Zadra nismo imali energiju, večeras smo imali ogromnu...", rekao je trener Partizan Mozzart Beta

Ponudili su košarkaši Partizan Mozzart Beta u 17. kolu Evrolige, po ko zna koji put ove sezone triler završnicu, ali za razliku od duela sa Monakom ili Panatinaikosom, iz večerašnjeg meča sa Virtusom nisu izašli kao pobednici.

Daleko od toga da nisu imali šansu. Iako im sreća nije bila naklonjena u poslednjem minutu, izborili su se da imaju šut za pobedu. Ipak, trojku je promašio Frenk Kaminski i ostalo je 75:77.

Izabrane vesti

Partizan je tako nakon Real Madrida i Zadra, doživeo i treći uzastopni poraz.

"Dve apsolutno različite slike. Protiv Zadra nismo imali energiju, večeras smo je imali. Želim da čestitam igračima na svemu što su uradili večeras. Izgubili smo jer nismo ubacili jedan otvoren šut na kraju. Jedna lopta da je ušla dobili bi. Sve smo uradili što je trebalo. Sve, apsolutno sve. Uvek su igrači bili sami, protok lopte dobar, u odbrani su ginuli. Zadar i ovo večeras, apsolutno nisu za poređenje. Nemaju nikakve veze jedno sa drugim."

Partizan nije bio pravi tokom prvog poluvremena, ali na ono što su crno-beli prikazali u nastavku, Obradović nije imao nikakvu zamerku.

"Samo pet asistencija i devet izgubljenih lopti u prvom poluvremenu. To je bio problem. Vratili smo se u meč i kada su oni vodili. Uspevali smo da nađemo energiju i želju i da smo došli u situaciju da imamo otvorene šuteve. Nismo ubacili, život ide dalje. Sve je u redu. Kad se igra ovako i kada se tim bori, nemam nikakve zamerke."

Interesantan detalj se dogodio pet sekundi pre kraja, Alesandro Pajola je napravio vrlo jak faul nad Kevinom Panterom u nameri da ga pošalje na liniju penala, faul na ivici nesportskog.

"Kevin je dobio neverovatan udarac na kraju. Diskutabilna situacija... Treba da se pogleda da li je bio nameran faul. Ja ovo na brzinu što sam video, ličilo mi je na nameran faul. Ali sudije su pregledale i odlučile kako su odlučile."

Pričao je kormilar beogradskog tima i o novom pojačanju Džejlenu Smitu.

"On je došao. Imao je jedan trening sa nama juče prepodne. I jutros ovaj poslednji pred utakmicu. Putovaće sa nama i igraće protiv Mornara prekosutra."

Za kraj, Obradović je iskoristio priliku da se zahvali navijačima.

"Još jednom da se zahvalim našim navijačima na fantastičnoj podršci i ambijentu, što su prepoznali akciju kluba pred početak utakmice. I naravno kako njima, tako i svima vama da poželim srećnu Novu Godinu", zaključio je trener Partizana.


tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara