Ekipa Partizana (© MN Press)
Ekipa Partizana (© MN Press)

Obradović kao plejmejker pomagao Panteru pred Baskoniju: Moramo da izgledamo bolje nego u Berlinu, sve počinje od odbrane

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.22. | 14:42

Crno-beli u četvrtak ujutru lete za Bilbao, a odatle autobusom za Vitoriju gde ih dan kasnije očekuje meč 2. kola Evrolige (petak, 20.30)

Niko u Partizan Mozzart Betu ne može da bude zadovoljan premijernim izdanjem u Evroligi kada je upisan ubedljiv poraz od Albe u Berlinu. Nedelju dana kasnije, već se otvara prilika za popravni ispit. Neće biti nimalo lako jer tim putuje u Vitoriju na noge Baskoniji koja je u prvom kolu bila bolja od Valensije. Period između dve utakmice crno-beli su iskoristili za žestok rad i analizu kako bi se uočile sve greške. Reakcija je već viđena protiv MZT-a u ABA ligi, ali sada sve pozitivne stvari koje su prikazane u Skoplju treba preneti na parketu u Španiji (petak, 20.30).

Upravo sa tim na umu, Partizan je trenirao. Kao po običaju Željko Obradović je bio uključen u svaki aspekt treninga koji je trajao 30 minuta duže od predviđenog. Analizirane su sve solucije na parketu, a posle uvežbavanja akcija "5 na 5", trofejni stručnjak se okrenuo ka radu u malim grupama.

Izabrane vesti

Prošle nedelje su to bili Zek Ledej i Gregor Glas, a sada Balša Koprivica i Kevin Panter. Obradović je, kao nekada u igračkim danima bio u ulozi plejmejkera. Pogledajte kako je to izgledalo.

Posle odrađenog treninga na parketu male arene, usledio je razgovor sa medijima. Kako kaže trofejni stručnjak, ambicija pred put u Španiju je vrlo jasna.

"Skautirali smo Baskoniju, gledali sve njihove utakmice koje su odigrali do sada, uključujući i poslednju koju su izgubili iako su bili nadomak pobede. Naša prva ambicija je jasna - da izgledamo bolje nego u Berlinu protiv Albe. Odatle krećemo, počinjemo sa odbranom", rekao je Obradović koji se osvrnuo na loš period iz Berlina.

Crno-beli su na startu Evrolige primili preko 60 poena u prvom poluvremenu. Posle toga preokret je bio moguć.

"Radili smo naporno prethodnih dana. Nastavićemo da radimo. Posle Albe smo imali meč protiv MZT-a i tu pripremu smo iskoristili tako što smo svi zajedno odgledali meč protiv Albe. Apsolutno nam je jasno gde smo grešili. Bio je period u finišu prve deonice i period druge, videla se reakcija igrača posle toga, ali tada je bilo kasno, utakmica je bila izgubljena".

Slično razmišlja i mladi Tristan Vukčević koji dobija sve više minuta.

"Baskonija je dobra ekipa, moramo da uđemo čvrsto u utakmicu, da budemo mnogo bolji u odbrani i pokažemo da možemo mnogo bolje u odnosu na meč sa Albom", rekao je Vukčević.

Crno-beli u četvrtak ujutru lete za Bilbao, a odatle imaju transfer autobusom za Vitoriju. Tim putuje sa svim raspoloživim igračkim kadrom jer prvi put ove sezone Partizan Mozzart Bet leti čarterom.


tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanBaskonijaEvroligaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara