Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Obradović: Moramo na svim nivoima da vidimo zašto smo izgledali ovako, ne gledam ko je stranac

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 23:41

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Otpilike je to bilo ono što sam najavljivao, iskusna su ekipa i znaju da igraju finala", rekao je trener crno-belih posle poraza u finalu Kupa Koraća

Prva borba za košarkaški trofej je okončana. Kup Radivoja Koraća ide u ruke košarkašima Crvene zvezde. Crveno-beli su zasluženo, ubedljivo pobedili večitog rivala u finalu, a posle meča trener Partizana Željko Obradović je čestitao rivalu i istakao da je svestan koliki posao ga čeka u nastavku sezone.

Izabrane vesti

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Otpilike je to bilo ono što sam najavljivao sinoć, iskusna su ekipa i znaju da igraju finale. Moji igrači nisu bili na nivou koji sam mislio da će biti. Nadam se da će nam ovo iskustvo pomoći i u pripremi narednih utakmica, i u klubu, igračima, i meni kao treneru. Moramo na svima nivoima da vidimo zašto smo izgledali ovako kako smo izgledali", počeo je Obradović.

Od srpskih igrača u Partizanu, dvojica su se upisala u listu strelaca (Avramović četiri poena i Trifunović poen).

"Ja vodim Partizan gde ne razmišljam ko je stranac a ko ne znam šta. Za mene su svi igrači isti"

Dva puta je Crvena zvezda ove sezone ubedljivo slavila protiv Partizana. Upitan je Obradović gde je problem na utakmicama protiv večitog rivala.

"Ovo je početak sezone. Za jedan tim koji je oformljen i ima tri igrača iz prosle sezone... treba vremena. Ubedljivo smo najmlađi tim u Evropi. Izuzetno sam zadovoljan kako moji igrači rade i ponašaju se. Nadam se da će nam ovo finale pokazati u klubu na svim nivoima koji su razlozi. Znam koliko je ovo težak posao".

Usledila je još jedna novinarska konstatacija: "Vi ste svetski broj jedan ili nešto tako, a izgubili ste dva puta od Zvezde"...

"Nešto tako? Meni je ovo 61. finale u karijeri, nađite ko sledeći ima toliko finala. Pričajte vi o čemu god hoćete, ja ću pričati o onome što ja želim da govorim. Hvala vam na pitanju. Uvredljivo? Ništa nije uvredljivo, bilo 17. 27. ili 7. ništa nije uvredljivo. I juče sam rekao kada smo dobili, da smo u finalu i da smo dobili, bilo dva ili 22 poena svejedno. Ponavljam, zaslužena pobeda Zvezde".

Partizan na ovom meču nije mogao da računa na Alena Smailagića koji se povredio u polufinalu protiv FMP Železnika

"Smailagić je trebalo da bude bitan igrač, kada smo u ponedeljak krenuli sa treninzima slika je bila drugačija. Imali smo ideju, znali smo da bi to trebalo da bude meč sa Zvezdom. Ušli smo u probleme. Zagorac bez treninga sedam dana, Lesor pet dana, Smailagić se povredio. Kako se povredio, neko treba da pogleda taj video. To je veoma očigledno kako se povredio. Kako se desilo da igraču večeras bude polomljen nos i da se tretira normalno. Povešćemo računa o tome u budućnosti. U pravu ste, nismo imali tranziciju, razlog toga nije Smailagić. Otvorili smo meč slabo, odbrambeno je izgledalo dobro. Zvezda je dala neke lake koševe u tranziciji i to je problem. Zvezda je izuzetno iskusna, bila je utakmica takva. Čestitam joj na svemu što je uradila", zaključio je Obradović.


tagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara