Detalj sa utakmice (© Star Sport)
Detalj sa utakmice (© Star Sport)

Obradović odmarao Lesora i Egzuma, Partizan Mozzart Bet odradio posao protiv Mornara

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.01.23. | 20:49

Žilavi Barani pali u drugom poluvremenu, slede pripreme za dupli program u Evroligi

U petak je Partizan Mozzart Bet u Pioniru upisao bitnu pobedu u Evroligi protiv večitog rivala, a manje od 48 sati kasnije, crno-beli nisu menjali halu. Sada kao domaćini su dočekali Mornar, a najupečatljiviji detalj bio je izostanak dva bitna igrača, Dante Egzum i Matijas Lesor su dobili zasluženi odmor, a na ostatku tima je bilo da odrade očekivan posao protiv Barana u 17. kolu ABA lige. Nije bilo lako, ali iz ovog susreta će se pamiti samo trijumf - 92:74.

Najefikasniji u redovima Partizan Mozzart Beta bio je Joanis Papapetru sa 19 poena (3/6 za tri). Alen Smailagić je imao 15 poena i sedam skokova, Aleksa Avramović 13 poena i osam asistencija, a heroj pobede u večitom derbiju Zek Ledej 14 poena i šest uhvaćenih lopti. Kod gostiju 20 poena doskorašnjeg prvotimca Parnog valjka Gregora Glasa, pet poena manje imao je Kristijan Džons.

Izabrane vesti

Sada tek sledi pravi izazovi. Dupli program u Evroligi. Crno-beli se momentalno prebacuju na pripremu protiv Asvela koji stiže u Beograd. Podsećanja radi, klub iz Humske je upisao poraz u Francuskoj u dramatičnom finišu i nema dileme da je ekipa naoštrena za revanš, a onda sledi put u Kaunas gde ih čeka jedan od najbitnijih mečeva za plasman u plej-of protiv Žalgirisa.

Što se tiče same utakmice sa Mornarom, jasno je bilo da su gosti ušli znatno motivisaniji i sa više energije. Pre sveg mladi Gregor Glas koji je do skora bio u crno-belom dresu, ali nije dobijao priliku zbog žestoke konkurencije. Sada je hteo da se pokaže protiv bivših saigrača i pokazao se. Ubacio je 12 poena u prvom poluvremenu i bio je je jedan od najzaslužnijih za prednost koju su do kraja poluvremena uspeli da istope Joanis Papapetru i Uroš Trifunović (41:41).

-------------------

-------- 17. kolo Jadranske lige --------

PARTIZAN MOZZART BET – MORNAR 92:74

/28:26, 13:15, 30:21, 21:12/

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd;

Gledaca: 5.033;

Sudije: Sašo Petek, Luka Kardum, Marko Mustapić.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević -, Ledej 14, Avramović 13, Panter -, Smailagić 15, Papapetru 19, Brodzijanski 7, Nanel 3, Trifunović 9, Anđušić 10, Madar 2.

MORNAR: Goldvajer 2, Džons 15, Glas 20, Đoković 7, Peković -, Vranković 6, Kovačević 8, Marljukić -, Pecarski 5, Miković 2, Vujačić 9, Radetić -.

-------------------

Borili su se gosti i u nastavku, ali malo po malo Partizan je preuzimao kontrolu. Zek Ledej je ponovo imao sekvencu sličnoj onoj kao protiv Crvene zvezde u petak. Vezao je nekoliko sjajnih poteza u napadu i odbrani i doneo devet poena prednosti crno-belima. Međutim, definitivno je falilo energije da se protivnik prelomi u trećoj deonici. Kada god je izgledalo da je stigao momenat kada bi ekipa trenera Obradovića otišla na veliku dvocifrenu prednost, Mornar je uzvraćao dalekometnom paljbom. Posle 30 minuta košarke na semaforu je stajalo 71:62.

Početkom četvrte deonice je sve na kraju rešeno. Trojkama Trifunovića, Anđušića, su crno-beli pobegli na komotnu prednost, a tačku je stavio već pominjani Lesor koji je žestokim zakucavanjem oduševio publiku. Nije više Mormar mogao da pripreti, barem kada je pitanje pobednika u pitanju.




ABA LIGA – 17. kolo

Petak

Zadar – Borac Mozzart 85:75

/Božić 22 – Gagić 20/

Subota

Igokea – Split 88:92

/N. Tanasković 19 – Mavra 24/

Studentski Centar – MZT 103:85

/Džekson 20 – Mićović 20/

Nedelja

Cibona - Mega 72:106

/Aranitović 12 - Rudan 21/

FMP - Crvena zvezda 84:99

/Valinskas 22 – Ilić 16/

Cedevita Olimpija - Budućnost 58:80

/Omić 15 - Bel Hejns 21/

Partizan Mozzart Bet - Mornar 92:74

/Papapetru 19 - Glas 20/



tagovi

KK PartizanKK MornarABA

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara