Željko Obradović (MN Press)
Željko Obradović (MN Press)

Obradović: Osećam veliku bruku i sramotu, trener treba da se zapita kada ekipa izgleda ovako

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 21:33

Šef struke Partizana uputio i izvinjenje navijačima zbog slabog izdanja crno-belih protiv Splita

Šesti i verovatno najšokantniji poraz ove sezone u ABA ligi, Partizan Mozzart Bet je doživeo u Areni protiv Splita koji je slavio u međusobnim okršajima nakon čak 27 godina čekanja.

Splićani su vodili od finiša prve četvrtine, povećavali prednost kako je meč odmicao i bez problema slavili na kraju. Partizan je u pojedinim momentima izgledao zaista užasno i nemoćno. Priznao je to i trener crno-belih Željko Obradović koji je uputio izvinjenje navijačima.

Izabrane vesti

„Čestitam ekipi Splita na zasluženoj pobedi. Igrali su neuporedivo bolje od nas i apsolutno zaslužili da pobede utakmicu. Prva stvar koju treba da uradim je da se izvinim ljudima koji su došli da ovo gledaju i videli su neverovatno loše izdanje Partizana. Kada ekipa izgleda ovako kako izgleda, onda trener treba da se zapita o čemu se radi i da preuzme odgovornost. Ja ću je kao i uvek preuzeti“.

Objasnio je i zašto nisu igrali Panter i Doužer.

„Znali smo da imamo ispred i iza seriju utakmicu i razmišljao sam da je dobra prilika da odmorim neke igrače. Panter je bio pod velikom minutažom u poslednjim utakmicima a Doužer ima problem sa nogom. Zbog toga sam ih sklonio iz tima. Plus Trifunovića za kojeg i dalje utvrđujemo zašto mu je pozlilo pre neki dan u putu. Još jednom, izvinjenje navijačima Partizana što su imali priliku da gledaju ovakvo izdanje tima. Osećam veliku bruku i sramotu“, rekao je Obradović.

Gostujući trener Slaven Rimac je i sam pokušao da pronađe objašnjenje za ovakvo izdanje favorizovanog Partizana.

„Ajmo reći da smo i mi i Partizan došli iz ludog ritma. I mi smo prošle nedelje odigrali tri utakmice, kao i oni. S obzirom da sam prošle godine i sezonu pre toga bio pomoćni trener u Bajernu znam kako je kad dođeš u domaće takmičenje. Dolazi protivnik protiv kojeg si favorit i logično je da danas od početka utakmice Partizan nije imao potrebnu energiju i koncentraciju. U prvom poluvremenu su promašili sedam, osam otvorenih šuteva koje inače pogađaju. Na kraju krajeva, svi smo ljudi... Jednostavno, nije lako doći iz Evrolige i biti 100 odsto energetski spreman i fokusiran“, rekao je Rimac.

I pohvalio svoje izabranike.

„Za moje igrače je ovo bio festival koašrke bez obzira što su igrali tri utakmice prošle nedelje. Žele da igraju protiv najboljih, žele da igraju protiv prave ekipe. Krajem prvog poluvrema su nam ušli neki šutevi koji nisu naši šutevi... Međutim, pratila nas je ta sreća koja prati hrabre. Od starta smo se postavili onako kako treba igrati protiv Partizana. A to znači da im ne dozvolimo jednostavne poene. Iskreno me raduje što smo uspeli da izdržimo njihovu agresivnost na bekovskim pozicijama. Znali smo da ćemo tu imati određenih problema. Jako lepa pobeda. Nadam se da će nam dati samopouzdanje i još više motiva za dobar rad“, rekao je hrvatski stručnjak.


tagovi

Željko ObradovićKK Split

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara