Star Sport
Star Sport

Obradović posle Mornara: Razmišljamo o još jednom pojačanju, vodimo računa da ne dođe do zamora

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 21:28

Trener branioca trofeja u ABA ligi ističe važnost dobro raspoređene minutaže i nada se bar još jednom pojačanju

Startovao je Partizan Mozzart Bet novo izdanje ABA lige ubedljivom pobedom nad Mornarom 110:78, a Željko Obradović imao je mogućnost sa ravnomerno rasporedi minutažu imajući u vidu da je veoma rano rešio pitanje pobednika.

Ima razloga strateg crno-belih da bude zadovoljan, a praktično je potvrdio da Partizan traga za bar još jednim pojačanjem kako bi kompletirao roster.

Izabrane vesti

"Drago nam je da smo ugostili naše sportske prijatelje i dobru ekipu Mornara. Iako su odigrali mali broj pripremnih utakmica skupili smo dosta informacija o njima. Dobro je da sam mogao da rasporedim minutažu prilično ravnomerno. Vodimo računa da ne dođe do zamora i nekih povreda. Ranije sam to nagoveštavao, razmišljamo o još jednom pojačanju, u ovom trenutku je najvažnije da svi koje sada imao budu zdravi".

Novopridošli stranci debitovali su večeras pred beogradskom publikom, Obradović ne brine da će se uskoro potpuno adaptirati.

"Kaminski i Doužer se polako prilagođavaju, tek su tu mesec dana. Naravno da lakše komuniciram sa onima koji su tu dve sezone, ali nije teška ni sa njima. Oni odlično razumeju šta treba da rade".

Otklonio je sve nedoumice oko statusa Zeka Ledeja. Partizanovi navijači nemaju razloga za zabrinutost.

"Sve je u redu sa Ledejem. Želeo sam da odmorim Zeka za sve ono što je ispred nas, čeka nas naporna sezona. Imamo tri vezana gostovanja protiv Makabija, Krke i Asvela. Dobro je deliti minutažu na početku sezone", zaključio je Obradović.

Prethodno se medijima obratio trener Barana Mihailo Pavićević. Nije zamerio svojim izabranicima ubedljiv poraz, s obzirom na ozbiljan kvalitet protivnika.

"Čast je i priveligija započeti sezonu u ABA ligi u ovakvoj atmosferi. Čestitam i Partizanu i mojim igračima na zalaganju, ne mogu mnogo da im prigovorim. Naše greške su uslovljene u dobroj meri odličnom odbranom Partizana. Imali smo i periode dobre igre protiv ovako kvalitetne ekipe. Možda će vam zvučati smešno, ali ja još nisam stigao ni da popamtim imena svim igračima. To kažem pola u šali, pola u zbilji.Želim Partizanu uspešnu sezonu, ne sumnjam da će predvođeni trenerskim magom Partizanova ekipa izgledati dobro".

Ističe iskusni stručnjak da Mornar ove sezone raspolaže skromnijim sredstvima nego ranijih godina.

"Bar je malo mesto, ali ipak populacijom je dosta manji u odnosu na ostale gradove. Mornar bi teško egzistirao da nema pomoći grada. Morali smo da uđemo u ovu sezonu smanjenog budžeta, da angažujemo jeftinije strance i s njima ako pogodiš odlično je, ako promašiš platiš to rezultatima. Prevashodni cilj nam je da obezbedimo opstanak u ABA ligi".



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićMihailo Pavićević

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara