Željko Obradović (©Starsport)
Željko Obradović (©Starsport)

Obradović pred Albu: Dva poraza nisu bitna, da popravimo odbrambeni skok i odigramo pametnije kad se lomi

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.11.23. | 17:01

"Imaju kvalitet, znaju da igraju i igraju veoma specifičnu košarku", dodao je trener Partizan Mozzart Beta o narednom protivniku

Posle poraza u neizvesnoj završnici od Igokee u ABA ligi, košarkaši Partizan Mozzart Beta izgubili su i meč 8. kola Evrolige protiv minhenskog Bajerna u poslednjim trenucima. Ipak, kao što i trener Željko Obradović često kaže, nema vremena da se pati, a crno-beli već u petak imaju priliku da se vrate na pobednički kolosek pred svojim navijačima u Štark Areni. Protivnik je ponovo predstavnik nemačke košarke, berlinska Alba (20.45).

Izabrane vesti

"Naspavali se par sati, seli u avion, došli i odradili trening. Jedini moguć: analiza prethodne utakmice i priprema za ovo što nas čeka", rekao je Obradović posle treninga ekipa po povratku u Beograd iz Minhena.

Alba je poslednja na evroligaškoj lestvici, sa samo jednom pobedom u osam kola. Sinoć je nadoknadila minus od 15 poena protiv Asvela kod kuće, pa povela sedam razlike - i na kraju izgubila. Ipak, trener Partizana je pun poštovanja za narednog rivala.

"Ozbiljna utakmice, bez obzira što je Alba na tabeli u toj poziciji u kojoj je, ali je mnoge utakmice izgubila u završnici. Imaju kvalitet, znaju da igraju i igraju specifičnu košarku. Isti je trener kao prošle godine. Imali smo to iskustvo u prvoj utakmici prošle godine smo odigrali veoma slabo, a ovde mnogo bolje u Beogradu, tako da se nadamo da ćemo reagovati i da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro - to je neophodno".

Prokomentarisao je Obradović i epilog utakmice sa Bajernom.

"Igrali smo u velikom broju minuta veoma dobro, nažalost, utakmica se završila kako se završila, a bila je na jedan posed. Dva razlike, primamo koš, uz faul i to je prelomilo utakmicu".

Crno-beli su vezali dva neuspeha, ali trofejnog stručnjaka više brinu neke druge stvari, vezane za igru njegovog tima.

"Dva poraza uopšte nisu bitna. Bajern je imao četiri vezana, pa je odigrao kako je odigrao. Nemamo vremena ni da patimo ni da se radujemo. Pripremaš se za sledeću utakmicu, analiziraš, probaš da dopreš do igrača, probaš da probudiš neke stvari u njima, da svi budu na istoj liniji i to je ono što nam fali. Što imamo uspone i padove tokom utakmica i naravno, detalji koji su dosad bili prisutni i zbog kojih smo gubili utakmice. Odbrambeni skok i u trenucima kada se lomi utakmica se odigra pametnije. Neke utakmice smo odigrali izuzetno pametno i dobro odigrali, znali kako da napadamo, a bilo je trenutaka i kada nismo to znali da radimo. U tom smislu se rade sve moguće korekcije".

Raspored je veoma naporan, ređaju se utakmica za utakmicom, vremena za odmor ili pošten trening nema. Kako u takvoj situaciji spremiti ekipu?

"To je samo stvar glave. Naravno da ću ja kao trener voditi računa o minutaži i svemu, ali ako igrač ne voli da igra utakmicu, bez ozbira što je u 48 sati... Ovo danas je bilo pokazivanje i prikazivanje. Napravili su dobro istezanje posle puta i nikakav napor ne postoji", zaključio je Željko Obradović pred okršaj sa timom koji je prošle sezone slavio u Berlinu protiv Partizana 100:84, ali su mu se crno-beli revanširali pred svojim navijačima trijumfom 88:74.


EVROLIGA - 9. KOLO

Četvrtak

20.05: (1,70) Makabi (15,0) Fenerbahče (2,40)

20.15: (1,50) Olimpijakos (15,0) Crvena zvezda (3,50)

20.30: (1,60) Milano (16,0) Anadolu Efes (2,65)

20.45: (1,35) Real Madrid (16,0) Monako (3,70)

Petak

19.00: (1,50) Žalgiris (16,0) Bajern (3,00)

20.00: (2,10) Asvel (15,0) Baskonija (1,90)

20.15: (1,60) Panatinaikos (16,0) Virtus Bolonja (2,65)

20.30: (1,25) Barselona (17,0) Valensija (4,70)

20.45: (1,20) Partizan Mozzart Bet (19,0) Alba (5,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićAlba Berlin

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara