Alen Smailagić i Željko Obradović (©MN Press)
Alen Smailagić i Željko Obradović (©MN Press)

Obradović pred Andoru: Da izgledamo kao na poslednja tri treninga, upitan nastup Smailagića

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 13:42

"O njemu ćemo sutra odlučiti da li će biti u timu", rekao je trener Partizana

Prvi put u sezoni košarkaši Partizana vezali su dva poraza u Evrokupu. Posle neuspeha u okršaju sa Turk Telekomom (71:85) praznih šaka ostali su i u sudaru sa Huventudom (84:92). Ozbiljno su ugrozili šanse da grupni deo takmičenja okončaju na prvom mestu, ali ih nisu i u potpunosti izgubili. Imaće imperativ pobede u svakom od preostalih šest duela kako bi ostali u borbi za prednost domaćeg terena do kraja eliminacione faze. Naredni protivnik je Morabank Andora (sreda, 20.30), koja im je nanela prvi poraz po povratku Željka Obradovića na klupu (60:61), a trofejni stručnjak ističe da je reč o ekipi koja je u odličnoj formi, ali i da je zadovoljan pripremom utakmice i nekoliko vezanih treninga posle duže vremena.

Pretrpela je Andora od minulog okršaja sa crno-belima i veliku promenu. Trenera Ibona Navara na klupi je zamenio asistent David Eudal. Usledila je pozitivna reakcija, dobijena su tri od četiri odigrana meča pod novim šefom struke, a pred Andorom je pao čak i madridski Real (88:83). Minulog vikenda Eudalova četa razbila je i Partizanovog dželata iz Badalone (91:72).

Izabrane vesti

"Tim koji igra veoma dobro u poslednje vreme, u izuzetnoj je formi. Dobili su Real u Madridu i pre par dana Huventud, igrajući veoma dobru utakmicu u kojoj su dominirali od početka do kraja i vodili sa čak 30 razlike, na kraju dobili sa 20. To bi za nas trebalo da bude dodatna motivacija", rekao je Obradović.

Crno-beli sa učinkom 8-4 dele drugu poziciju u Grupi A sa Lokomotivom Kubanj, dok je Huventud dva koraka ispred. Napominje da bi bilo dobro imati prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi, ali ističe da je jedna stvar još bitnija.

"Važnost utakmice velika, kao i svih utakmica u Evrokupu koje ćemo igrati do kraja. Znamo da je sistem takav da bi valjalo da imamo prednost domaćeg terena, međutim mislim da je mnogo važnije u kakvom ćemo stanju biti kada dođu utakmice u kojima pobeđuješ ili si završio takmičenje", dodao je trener Partizana.

Obradović ističe da je ekipa odlično radila od pobede nad Borcem (75:68).

"Raduje me što smo posle utakmice sa Borcem imali tri dobra treninga. Samopouzdanje i ono što je važno da bi se odigrala dobra utakmica dolazi kroz trening. Izuzetno sam zadovoljan i prva stvar koju bih voleo da vidim na utakmici sutra je to da izgledamo kako smo izgledali na tri poslednja treninga u Pioniru".

Kada je u pitanju kadrovska situacija, upitan je jedino nastup Alena Smailagića.

"Svi zdravi osim Smailagića, o njemu ćemo sutra odlučiti da li će biti u timu" rekao je Obradović i zaključio: "Pred navijačim želja i borbenost - sve ono što smo dosad pokazivali u velikom broju utakmica moraju da budu na visokom nivou i da protiv rivala koji je odličnoj formi odigramo najbolju moguću utakmicu i eventualno pobedimo".



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićAlen SmailagićKK AndoraEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara