Saša Obradović (©Starsport)
Saša Obradović (©Starsport)

Obradović pred Bajern: Veliko poštovanje Trinkijeriju, znaju šta rade

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 14:24

“Imaju i glavu i rep”, kaže trener Crvene zvezde

Real Madrid mu je u proteklom kolu prekinuo pobedničku seriju, ali to ne menja činjenicu da Bajern pod vođstvom Andree Trinkijerija, doskorašnjeg trenera Partizana, igra odličnu košarku. Svesni su toga i u Crvenoj zvezdi pred meč sedmog kola Evrolige. Saša Obradović podseća i da će Bavarci biti odmorniji, mada tu ne vidi najveću prepreku nap utu crveno-belih ka potencijalnom izenađenju u Minhenu.

Izabrane vesti

Veliko poštovanje prema radu Trinkijerija koji je ostavio pečat ovde. Znaju šta rade, imaju i glavu i rep, igraju čvrsto, sigurno teška utakmica za nas i gledajući težak raspored pred nama, više ćemo najverovatnije učiti iz utakmica nego iz treninga. Ali, sama utakmica može nam dati neke odgovore o momentum i status ekipe”, rekao je šef stručnog štaba crveno-belih pred utakmicu u Audi Domu u petak od 20.30.

Crveno-beli su jutros odradili trening u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a nakon zajedničkog ručka krenuće na put koji ih avionom i autobusom preko Štutgarta vodi do Minhena. I još jednom, to je najmanji problem. Jer kako kaže Marko Simonović

Ekipa koja je po mom skromnom mišljenju pokazala najviše u Evroligi do sada. Igraju zaista dobro. Izgubili su na jedan šut od Armanija, ostale dobili… Odlična ekipa, odlično vođena, jasna je ideja šta se radi na terenu, znaju se uloge, lideri, želje. Igraju dobru timsku košarku, ali imamo i mi naše adute, prednosti i šanse u odnosu na njih. Moramo da odgovorimo na isti način, Zato je cilj pokriti tamo gde smo slabiji, i napasti gde smo jači”.

Poznaje Simonović i neke od nosioca igre u Bajernu.

Roster im je sjajan, Vladimir Lučić je odličan, Džejlen Rejnolds, sa kojim sam igrao u Zenitu, izuzetan napadač. Igrači koji generalno nisu prestari, ali imaju ogromno iskustvo, znaju svoje uloge, očekuje nas nimalo lagan posao“.

Uostalom, u ovako zgusnutom kalendaru lagan posao ne postoji. Već u subotu ujutru Zvezdina delegacija autobusom ide u Kopar gde će u nedelju od 17 sati igrati sa Primorskom u šestom kolu ABA lige, dok u sredu idu na megdan Asvelu u Lionu u zaostalom meču Evrolige.


tagovi

KK Bajern MinhenSaša ObradovićAndrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara