Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Obradović: Protiv Zvezde očekujem apsolutni fer-plej, nemam informaciju za Smailagića

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.02.22. | 23:43

"Nekim mojim igračima ovo će biti prvo finale. Košarkaši Zvezde su iskusni, ne znam koliko su finala igrali i trofeja osvojili. Potrebno je da izdržimo njihov pritisak i da ne pravimo sitne greške. Tu je ključ", rekao je trener Partizana

Mogao je Partizan da od gotovog napravi veresiju u polufinalu Kupa Koraća u Nišu. Imali su crno-beli sve rešeno, ali su onda greškama dopustili FMP Železniku priliku da odvedu meč u produžetak. Ipak u poslednjem napadu ekipa trenera Nenada Stefanovića nije bila precizna. Rezultat svega toga je finale između Crvene zvezde i Partizana. Meč se igra u nedelju od 21 čas.

Posle pobede nad FMP Železnikom, medijima se prvi obratio Balša Koprivica.

Izabrane vesti

"Smatram da smo počeli utakmicu vrlo dobro. Igrali smo sa njima dva puta već ove sezone, znamo kako igraju. Veoma su borbeni, ne predaju se, to su pokazali na kraju utakmice. Mi smo 35 minuta igrali veoma dobru košarku. Napravili smo neke sitne greške koje su njima pomogle da dođu do ritma u napadu, Ali, odigrali smo dobru utakmicu", rekao je centar crno-belih.

Potom je reč preuzeo trener Partizana, Željko Obradović.

"Moj mlad igrač je rekao neke stvari. Polufinale – velika želja kod obe ekipe prisutna. Čestitam FMP-u što su pokazali borbenost i izuzetnu želju da se vrate u utakmicu. Iako smo imali dobijen meč, prodanim loptama dozvolili smo im da se vrate. Čestitam mom mladom kolegi na svemu što radi ove godine. Podatak da smo imali osam izgubljenih lopti u poslednjoj četvrtini, a ukupno 16 – dovoljno govori o ovome što sam pričao. Kako god, utakmica je dobijena, čestitam mojim igračima na ulasku u finale i želim da se zahvalim navijačima na podršci tokom celog susreta".

Izneo je iskusni stručnjak očekivanja od finala sa večitim rivalom.

"Očekujem da bude sve u znaku košarke – apsolutni fer plej, da se priča o košarci, da pobedi onaj ko bude više košarkaški pokazao na parketu. Analizirali smo Zvezdu već mnogo puta ove sezone... Nekim mojim igračima će biti prvo finale. Košarkaši Zvezde su iskusni, ne znam koliko su finala igrali i trofeja osvojili. Potrebno je da izdržimo njihov pritisak i da ne pravimo sitne greške. Tu je ključ. Da damo sve od sebe – maskimalna želja, borbenost, glad za nečim što se zove finale".

Veliki problem za Partizan predstavlja povreda Alena Smailagića koji je napustio parket već u prvoj deonici uz pomoč saigrača. U pitanju je povreda kolena.

"Ne znam. Na poluvremenu je rekao da ga manje boli nego u prvom trenutku. Ali nemam neku detaljniju informaciju. Lesor je igrao utakmicu bez treninga. Bio je pet dana u krevetu. Došao je na njegovo insistiranje. Pustio sam ga da odigra previše, ali to je to. Dva igrača koja nisu na kupu – Madar, Glas – dobili su temperaturu. Rade je bio nekoliko dana van treninga, Došao je ovde da bude kapiten i da pomogne ekipi. Svi su testirani, nemaju kovid, ali ćemo sutra imati jasniju sliku".


tagovi

Željko ObradovićKK PartizanKup Radivoja KoraćaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara