Saša Obradović (Foto: MN Press)
Saša Obradović (Foto: MN Press)

Obradović razočaran posle debakla od Virtusa: Teško je pronaći bilo šta pozitivno...

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 03:21

"Kada izgubite ovako, kada 40 minuta pravite greške u napadu i odbrani, individualne i timske, trener bi trebalo da preuzme odgovornost", kaže strateg Monaka posle teškog poraza u drugom kolu Evrolige

U francuskom šampionatu jedini još nema poraz, ali u Evroligi ni da opepeli. Posle poraza od Valensije na premijeri, košarkaši Monaka preptrpeli su još jedan neuspeh u elitnom evropskom takmičenju. Pred njegovim navijačima deklasirao ga je Virtus (83:59).

Košarkaši kluba iz Kneževine pružili su vrlo slabu partiju uz samo 59 postignutih poena (najmanje što je jedan tim ubacio u nepuna dva kola) i pride izgubili sve četiri četvrtine, što je rezultiralo bolnim porazom.

Izabrane vesti

Očekivano, trener crveno-belih Saša Obradović bio je razočaran posle utakmice.

"Kada izgubite ovako, kada 40 minuta pravite greške u napadu i odbrani, individualne i timske, trener bi trebalo da preuzme odgovornost. Objašnjenje? Ukoliko ne igrate sa planom, ukoliko ne igrate snažno, ukoliko forsirate stvari, ukoliko nemate strpljenja, ukoliko ne faulirate rivala kako treba, onda će biti vrlo teško", izjavio je srpski trener na konferenciji.

Mnogo čime je strateg Monaka bio nezadovoljan u igri svog tima...

"Imali smo loše šutersko veče, promašivali slobodna bacanja na drugoj, trećoj uzastopnoj utakmici. U Evroligi ovi momci igraju na najvišem nivou. Govoriti o nama kao da smo potcenili protivnika, mislim da treba da budemo realni. Danas smo igrali sa timom koji je zaslužio da dobije sve četiri četvrtine. Nadskočili su nas, baš kao i Valensija. Dobijali su na samopouzdanju i u napadu i u odbrani, a mi smo ga gubili."

Upitan da li može da izvuče bilo šta pozitivno iz meča, Odbradović je bio direktan - ovakav poraz malo šta dobro može da donese ekipi.

"Smatram da je teško pronaći bilo šta pozitivno sada, ali nije kraj sveta. Biće teško. Iz ovoga takođe možemo da izađemo jači. Sve je u tome kako se pripremite. Kada izgubite, trener uvek mora da preuzme određeni deo odgovornosti."

Odbradović smatra da on teško može da motiviše svoje igrače ukoliko nemaju motivacije protiv tima kakav je Virtus.

"Mislim da nismo van kondicije. Psihički morate da budete spremni da odigrate najžešće što možete. Niko ne može da vas pogura, to ne postoji u Evroligi", zaključio je Obradović.


tagovi

KK MonakoSaša ObradovićEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara