Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Obradović sprema ekipu za Baskoniju bez Ledeja: On je u Americi

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 13:29

Još uvek nije poznato kada se Zek Ledej vraća u Partizan posle smrtnog slučaja u porodici

Došli smo do momenta kada više nema nazad za Partizan Mozzart Bet. Sada je svaka utakmica kao istinsko finale Evrolige. Mnogi su očekivali da u ovim momentima crno-beli budu blizu obezbeđivanja plej ofa, ali stvarnost je nešto drugačija. Klub iz Humske se grčevito bori za 10. mesto koje ga vodi u plej in, a da bi se to ostvarilo potrebne su pobede u serijama. Raspored je donekle u tom pogledu naklonjen Partizanu jer u poslednjih pet kola, četiri meča se igraju u Beogradu, a prvi protivnik je Baskonija u 29. kolu (20.30, Sport klub 1).

Međutim, problemi uvek prate crno-belu ekipu, pa je tako i ovoga puta. Partizan će po svemu sudeći igrati protiv Baskonije bez Zeka Ledeja koji je u Teksasu zbog smrtnog slučaja u porodici. On je napustio ekipu odmah posle utakmice u Barseloni kada se uz dozvolu iz kluba vratio u domovinu.

Izabrane vesti

"Zek je u Americi", bilo je sve što je Obradović rekao na pitanje o izostanku Ledeja.

Osvrnuo se potom trener crno-belih na kvalitete kluba iz Vitorije koji je savladao Partizan u prvom meču ove sezone u Španijji.

"Sada smo u situaciji da igramo u Areni, nema putovanja i to je dobra stvar. Znama koliko su utakmice važne. Imamo šanse da budemo u Top 10. Probaćemo da se pripremimo. Znamo da je to tim koji šutira za tri poena. Svi šutiraju, a da ne pričam sada o Hauardu koji je sam šutnuo jednu utakmicu 22 puta. Ključ utakmice je da ne pogađaju u visokim procentima", dodao je Obradović.

Svoja očekivanja pred meč izneo je i Danilo Anđušić koji je baš kao i Obradović apostrofirao kvalitete Markusa Hauarda.

"Očekuje nas jedna od najvažnijih utakmica ove sezone. Igraju u Evroligi sjajnu košarku, imaju tri pobede više od nas zato bi nam trijumf baš značio. Naravno Hauard je tu lider i jedan od igrača koji mora da se zaustavi", rekao je Anđušić koji je za kraj dodao da u ekipi vlada dobra atmosfera uprkos nekim teškim porazima:

"Trudimo se da ostanemo pozitivni. Dobro smo igrali u Milanu, čak i u Barseloni pune tri četvrtine, ali smo na kraju pali i izgubili možda i većom razlikom nego što je bilo realno".




tagovi

KK PartizanEvroligaBaskonijaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara