Željko Obradović i Marko Marinović (©ABA League/Dragana Stjepanovic)
Željko Obradović i Marko Marinović (©ABA League/Dragana Stjepanovic)

Obradović: Stiže umor, na Olimpijakos idemo sa neverovatno smanjenim brojem igrača

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 19:39

Treneri Partizana i Borca izneli utiske posle pobede crno-belih u Mozzart derbiju

Košarkaši Partizan Mozzart Beta zadržali su maksimalan učinak u ABA ligi i posle šestog kola. Slavili su u Čačku protiv Borac Mozzarta 81:62. Trener Željko Obradović je kratko sumirao utiske sa susreta i zahvalio se domaćinu na gostoprimstvu.

Izabrane vesti

"Probali smo da se jednim treningom pripremimo za Borac, pomoglo nam je što smo igrali turnir ovde letos, da shvatimo da moramo da igramo ozbiljno, bez obzira što smo u takvom ritmu putovanja, utakmica i smanjenog broja treninga. Igrali smo ozbiljno, bilo je stvari koje je sama utakmica nametnula, nekih grešaka koje su posledica umora, pretpostavljam. Borac se do kraja borio, uspeli smo nekim otvorenim šutevima na kraju da odemo na nešto veću razliku. Čestitke igračima na pobedi. Hvala čačanskoj publici na dočeku i Borcu želim sve najbolje", rekao je Obradović.

Trofejni stručnjak je na raspolaganju imao samo 11 igrača zbog povreda, a koristio je devetoricu prvotimaca (Đorđije Jovanović i Gregog Glas bez minuta). Van stroja su zbog povreda Aleksa Avramović, Alen Smailagić, a odnedavno i Balša Koprivica i Dante Egzum.

"Pokušao sam da pravim neke rotacije, jer stiže umor, ispred nas je utakmica sa Olimpijakosom, sa neverovatno smanjenim brojem igrača. Ali šta je, tu je", dodao je trener Partizana.

Marko Marinović je zadovoljan određenim segmentima igre svog tima, koji ni posle šest kola ne zna za trijumf.

"Imali smo pojedine momente kada smo pokazivali želju, nismo se predavali, pokazali smo karakter. Kvalitet je došao do izražaja na kraju. Pred kraj treće četvrtine smo imali šansu da dođemo na jedan ili dva poseda, ali nisu izdržali u odbrani, primili smo neke trojke, nismo pravili faulove. Na kraju zaslužena pobeda Partizana. Nije morala da bude ovolika razlika. Pohvalio bih momke jer su pokazali zavidnu borbenost u pojedinim momentima, ali da bi ispunili naše ciljeve, moramo duže u kontinutetu da budemo bolji", rekao je Marinović.

Borac je izgubio polovinu odigranih utakmica na jednu loptu, bio ravnopravan sa protivnicima tokom gotovo svakog odigranog susreta, ali je ipak na začelju tabele. Sledi pauza, koju će Marinović i saradnici iskoristiti da vrate ekipu na pravi put.

"Iza nas je težak period, tri izgubljene utakmice u poslednjim sekundama. Sledi pauza i to ćemo iskoristiti da dobro treniramo i pripremimo se za nastavak sezone. Zahvalio bih se publici što nas je bodrila i došla u velikom broju. Nadam se da će prepoznati da je za nas svaka utakmica kao finale, ako želimo i sledeće godine da igramo ABA ligu. Bolja pozivinica ne postoji da nas podrže da to i ostvarimo", zaključio je Marko Marinović.



tagovi

Partizan Mozzart BetBorac MozzartŽeljko ObradovićMarko Marinović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara