Željko Obradović (©ABA liga)
Željko Obradović (©ABA liga)

Obradović više pričao o Fajnal foru Evrolige nego Megi: Morali smo da igramo neki drugi dan

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 21:04

"Mislim da košarka u Evropi mora da stane, svako drugo takmičenje jer svi moraju to da gledaju"

Nekako je uspeo Partizan da upiše prvi trijumf nad Megom (82:72) u polufinalu domaće Superlige i dođe na korak od prolaska u finale. Utakmica je u najmanju ruku bila otužna, kako zbog predstave na terenu tako i atmosfere na tribinama. Doprinelo je tome i izgubljena regionalna titula iz ruke najvećeg rivala, a trener crno-belih Željko Obradović je na konferenciji za medije više vremena od analize utakmice posvetio tome da pokudi čelnike KLS zbog odabira da termine polufinalnih duela zakažu u isto vreme kada se u Berlinu igra evroligaški Fajnal for.

"Dva različita poluvremena smo odigrali protiv mlade ekipe koja uvek igra sa željom i entuzijazmom. Biće potrebno da se spremimo da drugu utakmicu odigramo puno bolje. Nije bilo lako pronaći način za motivaciju posle svega šta se dogodilo u ABA ligi. Pokušali smo da podignemo moral ekipi. Jedini način za tako nešto je da se zaboravi ono što je bilo. Pokušali smo da nešto uradimo sa svim problemima koje imamo. Čak se i Smit požalio na povredu, preskočio je trening jer ga je bolela noga", počeo je Obradović pa svoje izglaganje nastavio u drugom smeru: "Igrali smo utakmicu u danu kada se igra Fajnal for Evrolige i mislim da košarka u Evropi mora da stane kada se igra takav događaj. Svi to treba da gledaju, nijedno drugo takmičenje ne treba da se igra. Nije lako ljudima iz KLS da nađu termine, ali lično mislim da je moglo da se nađe rešenje da se igra juče ili sutra. To je moje mišljenje i sada, kao što je bilo bilo gde de sam radio. Svakako, hvala ljudima koji su došli"

Izabrane vesti

Strateg Mege, Marko Barać bio je još sažetiji od svog starijeg kolege na protivničkog strani.

"Znali smo da neće biti lak posao za nas. U ovoj pauzi između polufinalne serije ABA lige i ove u Superligi pokušali smo da nekoliko novih mladih igrača integrišemo u tim. Sigurno da nije lako kada se u ovom periodu dese takve promene. Nije lako zadržati ritam. Ovo je neprocenjivo iskustvo, vrlo brzo nas očekuje revanš u kojem očekujem da budemo bolji, Sa ovakvim procentima šuta ne možemo da pobedimo velikog protivnika. Nismo uspeli da dovoljno puta dođemo do linije slobodnih bacanja, nedovoljno čvrsto napadali obruč, a to je nešto što inače dobro radimo. Svako opuštanje u defanzivnom delu se kažnjava na ovom nivou. Treba da budemo bolji u drugoj utakmici i damo sve da se još jednom vidimo u Areni", poručio je Barać.


tagovi

KK PartizanKK MegaKLS

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara