(MN Press)
(MN Press)

Obradović: Znali smo šta nas čeka u Nišu! Sudije nisu dorasle finalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 23:58

„Zbog čega neiskusni arbitri“, pita trener Partizana

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Svaka reč Željka Obradovića izgovorena u obraćanju javnosti posle poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća ima težinu. Tako i početne koje se tiču – sudija.

Izabrane vesti

Trener Partizana je žestoko zamerio zvaničnicima Košarkaškog saveza Srbije, što je delegirao Vladimira Jevtovića, Stefana Ćalića i Aleksandra Milojevića za arbiter finalnog susreta sa Crvenom zvezdom. Iako im nijednog trenutka nije pomenuo imena, jasno je da ih delom smatra odgovornim za poraz u dvorani Čair. Između ostalog, zbog utiska da nisu bili na nivou potrebnom za meč vredan pehara.

No, pre svega, koja reč o večitom rivalu.

Pristojnost nalaže da se prvo čestita Crvenoj zvezdi na pobedi u finalu. Utakmica je bila dobra, imali smo šanse, u zavšrnici smo bili brzopleti sa nekim odlukama. Govorio sam pred finale da morate da kontrolišete emocije, nažalost nismo to uspeli, to su razlozi našeg poraza. Kao i uvek tu je odgovornost najveća na treneru. Žao mi je zbog svih ljudi koji su došli i koji vole Partizan, ali otprilike kada smo dolazili sve ove tri sezone u Niš znali smo šta nas čeka. Kada to kažem mislim na to da ova tri momka koja su sudila utakmicu apsolutno nisu dorasla tome. Zbog čega neiskusne sudije sude finale Parizan - Zvezda to je pitanje za druge ljude. Neću da se upuštam u to, ali mislim da nisu bili na potrebnom nivou za finalnu utakmicu“, konstatovao je Obradović.

To što je bio nepoverljiv prema deliocima pravde ne umanjuje značaj i nivo organizacije, u režiji domaćina.

Što se tiče organizacije turnira bilo je izvanredno. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u tome, zaista na vrhunskoj organizaciji i svemu ovome što je viđeno u ova četiri dana u Nišu. Mislim da je atmosfera bila lepa, bilo je peckanja s jedne i druge strane, ali ako na tome ostane onda je sve super“, dodao je Obradović.



tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.Željko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara