Saša Obradović (©MN Press)
Saša Obradović (©MN Press)

Obradovićev Monako dominantno preko Vembanjaminog Metropolitana do prve titule!

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 23:25

Ključni čovek Džordan Lojd sa dve bitne trojke

Monako je šampion Francuske, prvi put u klupskoj istoriji!

Kneževi su "pometlali" Metropolitan budućeg prvog pika na NBA draftu, Viktora Vembanjame sa maksimalnih 3-0 u seriji i trijumfom rezultatom 92:85 stavili tačku na istorijsku sezonu ovenčanu trećom pozicijom na Fajnal foru Evrolige!

Izabrane vesti

Vembanjama jeste imao 22 poena i sedam uhvaćenih lopti, ali ni on nije mogao da spreči šampionski nalet Monaka! Ključni čovek utakmice bio je Džordan Lojd koji je sa dve vezane trojke potpuno okrenuo tok utakmice i dao Kneževima gorivo i energiju da završe posao i zasednu na tron francuskog prvenstva.

Metropolitan je na pet minuta do kraja imao 81:79 u svojim rukama, ali se do kraja ugušio pod pritiskom i ubacio samo četiri poena. Gosti su preko Elija Okoba stigli do vođstva, da bi onda svojih pet minuta slave imao Lojd koji je zakucao dva eksera i presudio protivniku iz Pariza.

Konačno se Monaku otvorilo nebo, posle tri izgubljena finala - 2018, 2019. i prošle godine. Lojd je bio najefikasniji kod gostiju sa 22 poena, odnosno pet od sedam za tri poena. Džeron Blosomgejm je takođe ubacio 22 poena, Okobo je imao 16, a Majk Džejms samo dva poena za 20 minuta na parketu.



tagovi

KK MonakoSaša ObradovićDžordan LojdViktor Vembanjama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara