Saša Obradović (©Starsport)
Saša Obradović (©Starsport)

Obradovićev prvi komad srebrnine u Francuskoj: Monako deklasirao Asvel u finalu Kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 20:16

Kneževi napravili idealnu uvertiru za plej-of Evrolige

Kup lidera otišao je u ruke Asvela, ali Monako nije dozvolio da mu izmakne i Kup Francuske. U finalu je deklasirao osvajača iz 2021. 90:70 i domogao se prvog pehara u sezoni.

Tako je Saša Obradović osvojio prvi komad srebrnine u Francuskoj i prvi na klupi Kneževa. Ako njegovi puleni nastave sa ovakvim igrama - samo prvi u nizu.

Izabrane vesti

Majk Džejms i drugovi su već u uvodnoj deonici postavili pravila igre, ubacili 33 poena i odmor dočekali sa 18 poena viška. Čuvali su ga bez većih problema do poluvremena, a onda u trećoj četvrtini otklonili sve dileme i poslednji odmor dočekali sa nedostižnih 74:50.

Na kraju je Eli Okobo bio najbolji u pobedničkom sastavu sa 20 poena, sedam asistencija i šest skokova. Džejms je imao identičan poenterski učinak i asistenciju manje, dok je Donatas Motiejunas brojao do 17. Dvocifren je sa 10 poena bio još jedan bivši igrač tima iz Vilerbana (uz Okoboa), Metju Strazel.

U ekipi Ti Džej Parkera su do dvocifrenog učinka stigli samo Nando De Kolo sa 12 poena (pet asistencija) i Dejvid Lajti sa 10.

Monaku je ovo istorijski prvi Kup Francuske i tako je napravio idealnu uvertiru za plej-of seriju sa Makabijem u Evroligi (25. april, 20.15). Interesantno je da mu je ovo bio peti okršaj sa glavnim konkurentom za tron uz Francuskoj - i peta pobeda. Izvesno je da će kao prvi na tabeli u doigravanje domaćeg prvenstva, pa će za mesec dana krenuti po titlu kao apsolutni favorit.



tagovi

Kup FrancuskeKK MonakoAsvelSaša ObradovićMajk DžejmsEli OkoboDonatas MotiejunasNando De KoloDejvid Lajti

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara