"Saša Ocokoljić"
"Saša Ocokoljić"

Ocokoljić: Partizan je favorit, igra znatno bolje nego na početku sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.11.14. | 20:48

Pomoćni trener rumunskog Asesofta za MOZZART Sport sa puno opreza govori o predstojećem okršaju Evrokupa

Saša OcokoljićKošarkaši Partizana pokušaće da u duelu sa rumunskim Asesoftom stignu do prve pobede u Grupi E Evrokupa i pomere se sa poslednje pozicije. Sa druge strane rumunski prvak ima dobar skor, tri pobede i jedan poraz, ali u sutrašnjem meču ulogu favorita prepušta crno-belima.
"Bez obzira na trenutni položaj Partizana na tabeli i skor 0:4 oni su ti koji ulaze u meč sa blagom prednošću naročito jer igraju pred domaćim navijačima. Takođe, poslednje tri utakmice Partizan je odigrao znatno bolje, doživeli su dva nesrećna poraza u Evrokupu, mogli su da pobede u Jerusalimu i Rusiji, i trijumfovali su nad MZT-om…", oprezan je pomoćni trener Asesofta Saša Ocokoljić u izjavi za MOZZART Sport i ulogu favorite prepušta srpskom šampionu.
"Mi jesmo maksimalno motivisani, trenutno imamo učinak preko nekog plana, želimo da odigramo dobro, ali Partizan je favorit".

Kakvi su ciljevi Asesofta kad je Evrokup u pitanju?
"Naši ciljevi su da se plasiramo u drugi krug. Trenutno dobro stojimo, imamo skor 3:1, od šest ekipa četiri idu dalje, a imamo povoljan raspored. E sad, Partizan će probati da odigra maksimalno, njima je biti ili ne biti ukoliko žele da ostanu u igri. Sigurno će igrati agresivno u odbrani sa dobrim ofanzivnim skokom. Mlada su ekipa i mogu svih 40 minuta da igraju intezivnu odbranu. To smo videli u pripremi utakmice, pa čak i kad nemaju rešenje u napadu još uvek su u igri jer igraju dobru odbranu. Očekujemo tešku utakmicu, posebno dolaskom Mačvana mada nisam siguran koliko može da pomogne posle povrede".

Izabrane vesti

Asesoft je tokom priprema odigrao kontrolnu utakmicu sa Partizanom koju je ubedljivo dobio. Da li vam to daje dodatni motiv?
"Nema to mnogo veze jer su crno-beli sad jači za četvoricu igrača. Mi smo igrali kod kuće, a Partizan je bio u fazi stvaranja tima. Tako da se ne osvrćemo na taj duel. Mi nemamo imperativ pobede, ali sa eventualnim trijumfom overavamo prolazak u drugi krug".

Da li ste kompletni za duel sa Partizanom?
"Imali smo probleme sa povredama, Pelekanos je kuburio sa upalom pluća, ali biće u timu. Rumun Burlaku se vratio u ekipu posle operacije meniskusa, ali neće igrati. Ostali su manje više zdravi", zaključio je Ocokoljić koji se raduje dobroj atmosferi u Pioniru.

Piše: Đurđe Mečanin; Foto: MN Press.


tagovi

AsesoftEvrokupFK PartizanSaša Ocokoljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara