"Vujošević"
"Vujošević"

Ocokoljić: Partizan je veliki klub s velikim trenerom!

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.11.14. | 14:32

"Dolazimo da odigramo što bolje pred vernom beogradskom publikom i nadamo se najboljem", poručio je pomoćni trener Asesofta

Vujošević

Prve košarkaške korake napravio je u čuvenom čačanskom Železničaru, a zatim je sa 18 godina prešao u Borac. U klubu kraj Morave plejmejker Saša Ocokoljić proveo je sedam godina.

Izabrane vesti

Zatim su se ređali OKKBeograd, turski Banvit, Asesoft, Kijev, Hapoel, Svislajon, pa Poljska, Kipar, Makedonija i karijeru je okončao u Borcu. Sve u svemu Ocokoljić je odigrao 19 seniorskih sezona, ili ukupno sa mlađim kategorijama 26 godina. Logično usledio je upliv u trenerske vode.

Sad sam pomoćni trener u rumunskom Asesoftu u kojem sam kao igrač osvojio Fiba Kup", kaže Ocokoljić za MOZZART Sport i dodaje.
"Inače, Asesoft je krenuo 2004. godine, potom je formiran dobar tim u sezoni 2005/2006, dobro smo igrali, a ja sam stekao određenu reputaciju i dosta prijatelja. U Asesoftu su svojevremeno nastupali Bulatović, Krasić, Kuzmanović, Tica, Avlijaš... Na početku sezone od predsednika kluba iz Ploještija dobio sam poziv da budem pomoćnik našem Vladimiru Arnautoviću. On je bivši igrač OKK Beograda, u Rumuniji je više od deset godina, igrao je za Asesoft i trener je već osam godina. Osvojio je sedam titula. Ponudu sam prihvatio jer je napravljen ozbiljan tim koji ima velike ambicije
. Takođe, imam dosta prostora da napredujem".

Asesoft je za poslednjih jedanaest sezona osvojio čak deset titula u Rumuniji.
U klub se dosta ulaže mada se ostali timovi opasno približavaju po ulaganjima. Inače, uvek je mnogo igrača iz Srbije nastupalo za Asesoft, sad je tu samo Dragan Labović. Pored njega imamo petoricu Amerikanaca, ali ozbiljnih igrača sa dobrim karijerama. Tu su Tim Braun koji je igrao u NBA, Makabiju, Galatasaraju, Džervis Hejz koji ima sedam NBA sezona sa prosekom deset poena po utakmici. Zatim imamo Grka Mihalisa Pelikanosa koji je osvojio titulu sa Olimpijakosom, ali sve su to igrači koji su poslednjih sezona bili u maloj recesiji i sad se vraćaju na stare staze. Generalno imamo dosta dobra imena, ali moramo mnogo da radimo i treniramo. Jedino nedostaju dobri igrači iz Rumunije".

Rumunska košarkaška liga je u usponu i mnogo je napredovala u odnosu na lige iz okruženja.
Bolja je od svih liga u komšiluku, svaki klub može da dovede šest stranaca. Jedini problem su rumunski igrači koji stagniraju. Svaki klub ima prosečno po tri igrača iz Srbije, ukupno 32 košarkaša, ali kvalitetna igrača. Budžeti klubova su ozbiljni, finansije stižu od opština, najmanji budžet je 400 000 evra, a ide i do milion. Dvorane su nove, velike i moderne, publike ima dosta. Liga je jaka, mediski dobro ispraćena, često je svih šest utakmica na malim ekranima".

Prioritet Asesofta je dobar rezultat u Evrokupu.
Dominantni smo u domaćem šampionatu, a u Evrokupu želimo plasman u drugi krug. Naša E grupa ima šest ekipa, a četiri idu dalje. Mi smo u neku ruku u podređenom položaju jer ostali timovi maju veće budžete. Lietuvas Ritas je dva puta osvajao Evrokup, Banvit puno ulaže, Hapoel je dobijao Makabi, Partizan je toliko sezona igrao Evroligu. Za sad smo pobedili Krasni Oktobar, pa Lijetuvas i Hapoel (83:74). Sve je to plod dobrog rada i lepe atmosfere u ekipi".

Vaš naredni rival u Evrokupu je Partizan koji je u krizi rezultata, a pomalo se vidi pomak u igri.
Sa Partizanom smo odigrali prijateljsku utakmicu na otvaranju sezone i pobedili skoro sa 20 poena razlike. Generalno, Partizan je favorit jer je to veliki klub, imaju velikog trenera, siguran sam da će se vratiti na pravi put. Dolazimo da odigramo što bolje pred vernom beogradskom publikom i nadamo se najboljem", zaključio je Saša Ocokoljić.

(Piše: Đurđe Mečanin, foto: Star Sport)


tagovi

Duško VujoševićSaša OcokoljićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara