(©MN Press)
(©MN Press)

Od Huventuda do Huventuda

Vreme čitanja: 4min | čet. 19.11.20. | 10:00

Crno-beli večeras od 20.30 igraju protiv Španaca

Partizan je ovu sezonu počeo na gostovanju Huventudu, pa kao da je od tog momenta sve krenulo loše. Sada, 12 utakmica kasnije, vreme je da crno-beli dočekaju ovog španskog predstavnika, a to će uraditi sa drugim trenerom. Parni valjak nalazi se na 50 posto učinka u Evrokupu, ima skor 3-3, i jako mu je važno da dođe do trijumfa ako želi da prođe u narednu fazu takmičenja.

Dolaskom Saša Filipovskog stvari su krenule nabolje. Maknuo se Parni valjak sa mrtve tačke i krenuo da pobeđuje. Paklena serija utakmica na dva fronta započeta je trijumfom nad ruskim Uniksom. Osokoljeni dobrom igrom i drastično boljim šuterskim izdanjima pod dirigentskom palicom Filipovskog, crno-beli će pokušati da nanesu Huventudu drugi poraz u nizu u Evrokupu i u dobroj meri uvećaju svoje šanse za prolazak dalje.

Izabrane vesti

Crno-beli će za 46 časova odigrati dve vrlo naporne utakmice u Evrokupu, a potom će imati tri dana dana pripreme za večiti derbi (poendeljak, 21.00). Nije Partizan blistao u duelu sa Uniksom, ali je uprkos sjajnim šuterskim procentima ruskog tima izvojevao pobedu koja mu je bitna za probijanje psihičke barijere. Ne razlikuje se ovaj Partizan mnogo od prošlogodišnjeg ako se u obzir uzme samo igrački kadar, ali je do dolaska Filipovskog bio bleda senka Trinkijerijevog Partizana. Nema ni Filipovski čarobni štapić da za nekoliko dana transformiše crno-bele u unapređenu verziju, ili barem vrati na prošlogodišnja podešavanja, kada je Parni valjak mleo rivale u Evrokupu. Ali je pomak vidljiv.

Partizan i Huventud u dijametralno suprotnom raspoloženju dočekuju današnji okršaj u Hali Sportova “Ranko Žeravica” od 20.30 (TV Sportklub). Španski tim je nakon uvodnih fantastičnih igara i rezultata upao u ritam toplo-hladno, a tome su najviše doprineli izostanci onih najiskusnijih i najboljih. Polovičan učinak u španskom prvenstvu i Evrokupu u poslednje četiri utakmice nije značajnije uzdrmao ekipu koju sa klupe predvodi Karles Duran. Jačinu, ozbiljnost i kompaktnost kluba iz Badalone najjasnije oslikava podatak da su Španci uspeli da dobiju Uniks u gostima bez Pau Ribasa i Anta Tomića.

Ipak, izostanak Ribasa, Tomića i Nenada Dimitrijevića poremetio je Huventud protiv Bahčešehira u prošlom kolu. Pretrpeo je tim iz Badalone prvi poraz, ali uprkos neuspehu na domaćem terenu susret sa crno-belima dočekuje kao lider Grupe A sa skorom 5-1.

Naravno, uvek kada Partizan igra protiv Huventuda nekako misli odlutaju na Istanbul 1992. godine kada se Parni valjak okitio titulom prvaka Evrope trojkom Aleksandra Đorđevića, ali u ovom momentu su Partizanove aspiracije daleko od takvih podviga.

Pred zaostali meč 6. kola Evrokupa, šef stručnog štaba Partizana, Sašo Filipovski je rekao:

"Najvažnije je da se maksimalno koncentrišemo na našu energiju i da je povratimo. Stručni štab radi na pripremi utakmice protiv Huventuda i prenećemo sve bitne informacije igračima. Znamo da ne možemo na treningu uraditi mnogo što se tiče narednog meča, ali važno je izvođenje našeg sistema odbrane i napada, a najvažniji će biti regeneracija i koncentracija", poručio je Filipovski.

Uoči utakmice sa Uniksom, Sašu Filipovskom na raspolaganje se stavio Vil Mozli, ali Filipovski još uvek ne može da računa na Ognjena Jaramaza.

"Znam sigurno da ćemo izaći na teren i igrati jako jer znamo da je Huventud snažan tim. Iako je ovo dupli program utakmica, fokusirani smo i idemo korak po korak. Momci su spremni da rade zajedno sa trenerom i zato ćemo vredno raditi i pripremiti se za meč", istakao je Mozli.

Partizan će igrati protiv ekipe koja u proseku ima više poena i skokova i daleko više asistencija, skoro duplo. Partizan bolje gađa trojke od Huventuda i ima više ukadenih lopti, ali slabije šutira za dva i sa penala.

Najbolji strelci Partizana u Evrokupu su Kodi Miler Mekintajer sa 13,8 poena u proseku, Ognjen Jaramaz sa 13,3 i Rašon Tomas sa 12,3. Kod Huventuda su to Tomić sa 15,8 poena, Brodzijanski sa 13,8 i Dimitrijević sa 13,4. U poslednja četiri susreta ovih protivnika rezultat u pobedama je nerešen - 2:2.

U prvom meču na startu Evrokupa, Partizan je prokockao pozamašnu prednost. Crno-beli su doživeli neshvatljiv pad u igri, a Huventud je to znao da iskoristi i kazni srpskog predstavnika u neizvesnoj završnici – 85:82. Crno-beli će tokom čitave utakmice morati da budu na oprezu, fokusirani i zadrže maksimalnu koncentraciju sve vreme kako im se ne bi ponovio Huventud. Pozitivna stvar za Partizan je nedolazak u Beograd Anta Tmića, Pau Ribasa, Nenada Dimitrijevića i Artursa Zagarsa. Pritisak će biti na Feranu Basasu, koji je u prvom meču protiv Partizana podelio sedam asistencija,i nema sumnje da će bekovi crno-belih u stopu pratiti španskog beka. Za Parni valjak će od velike važnosti biti da Markus Pejdž i Rade Zagorac ponove izdanje protiv Uniksa, kao i da zadrže visoke procente šuta iz prethodne dve utakmice.

Sudije na ovom meču biće Janis Fufis, Jurgis Laurinavičijus i Stanislav Valeev.

EVROKUP – 6. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Grupa A

20.30: (1.25) Partizan (17.0) Huventud (4.40)



tagovi

EvrokupKK PartizanSašo FilipovskiHuventudMarkus PejdžRade ZagoracVil MozliAnte TomićPau RibasNenad Dimitrijević

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara