Printscreen
Printscreen

Od okreta za 360 stepeni do balansiranja na jednoj nozi: Bogdanov vodič kroz zagrevanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 00:40

Srpski košarkaš objašnjava kakva mu je rutina pred svaku utakmicu

Igra Bogdan Bogdanović svoju sedmu i ujedno najbolju sezonu u NBA karijeri. Odlične individualne partije kapitena reprezentacije Srbije često se ne podudraju sa rezultatima Atlante, ali je bek Hoksa bez dileme jedna od najsvetlijih tačaka ekipe čije su igre prilično promenljive.

Od kada se pojavio u mlađim kategorijama, važio je Bogdanović za jednog od najtalentovanijih šutera u zemlji i Evropi, a u objavi na društvenim mrežama, Atlanta je prikazala 31-godišnjeg beka kako se priprema za mečeve.

Izabrane vesti

"Svako ima svoju rutinu, i što je najvažnije, morate da verujete u nju. Ovo su neke vežbe ravnoteže koje volim da radim pre mečeva. To mi daje samopouzdanje pre nego što stanem na parket. Obično počinjem samo sa podizanjem jednog kolena i pronalaženjem odgovarajućeg jezgra i ravnoteže u stopalu jednim pokretom. Znate, to je poput vodopada", objašnjava Bogdan.

Ukazuje iskusni bek na značaj ravnoteže.

"Onda počinjem sa dodirivanjem parketa. Vratim se na isto mesto. Zatim se okrećem za 180 stepeni, mislim da je to veoma važno za šutera. Da nađem tu ravnotežu, da pronađem stopala ispod lopte. Isto, napravim jedan takav potez".

Vodi Bogdan dalje kroz svoju ustaljenu pripremu...

"To je ono što sam počeo da radim sa (trenerom) Igorom. Jedna noga završava ravnotežu. Idem, vežbam tipičan klouz-aut, a zatim se okrećem jednom nogom, zatim unazad sa obe, levo, desno i onda okret za 360 stepeni s jedne na drugu nogu u drugu stranu". Na ovom videu se sećam poslednje utakmice i mislim da sam zaboravio da se okrenem unazad. Ponekad to radim, zavisi kako se osećam. To je sve. Pronalaženje ravnoteže, pronalaženje ivice, pogleda, ako prodate kretnju, možete da se vratite i budete širom otvoreni", zaključuje Bogdan.


tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara