Nikola Jokić i Šaj Gildžes Aleksander (Foto: AFP)
Nikola Jokić i Šaj Gildžes Aleksander (Foto: AFP)

Od rapsodije do debakla za 24 sata: Gildžes Aleksander MVP partijom razbio Jokićeve Nagetse

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 05:32

Denver pretrpeo najubedljiviji poraz od starta sezone - 119:93

Od rapsodije do debakla. Tako bi ukratko izgledao put koji su u svega 24 časa prošli košarkaši Denvera. Dan nakon što su protiv Memfisa upisali najubedljiviju pobedu od starta sezone (142:105), izabranici Majka Melouna pretrpeli su najteži poraz u tekućoj takmičarskoj godini.

Aktuelnog NBA šampiona je u Bol areni deklasirala Oklahoma predvođena Šajom Gildžes Aleksanderom, prekinuvši njegovu seriju od šest vezanih pobeda - 119:93.

Izabrane vesti

Da bi bio najbolji moraš da pobediš najboljeg, a mladi tim nakrcan potencijalom još jednom je pokazao (slavio i pre dve nedelje u međusobnom okršaju) da ima štofa za šampionsko odelo. Ima i čoveka sposobnog da mu ga skroji i povede ga u pohod na prsten. Gildžes Aleksander, označen kao lider Tandera, opravdao je u potpunosti taj epitet u domu šampiona i praktično sam poveo goste do trijumfa, šestog u poslednjih sedam utakmica, podsetivši da i sam i te kako ima argumenata za MVP nagradu.

Džoel Embid je po pojedinim procenama trenutno favorit, odmah iza njega je i Nikola Jokić, prati ih u stopu i Luka Dončić, ali nije daleko ni kanadski reprezentativac. Posle večerašnje partije koju je okončao sa 40 poena (14/20 šut iz igre) samo im se dodatno približio. Bila je to peta utakmica koju je Gildžes Aleksander završio sa 40 ili više poena od starta sezone.

Gotovo polovinu, odnosno 17 od večerašnjih 40 poena Kanađanin je postigao u trećoj, ispostaviće se i odlučujućoj četvrtini. A, prelonio ju je u korist Tandera upravo Gildžes Aleksander pošto je promašio samo jedan od sedam šuteva iz igre u tom periodu i omogućio Oklahomi da u poslednji kvartal uđe sa 'plus 20' (88:68).

Do poluvremena je Denver bio u igri, ali isključivo zahvaljujući Nikoli Jokiću. Srpski centar je na pauzu otišao kao jedini 'dvocifren' u domaćem timu sa 15 poena (osam skokova i četiri asistencije u tom trenutku), ali se u nastavku i sam uklopio u sivilo ekipe, u trećoj deonici 'prodao' je dve lopte, a za čitavo drugo poluvreme šutnuo samo dva puta!?

I oba puta pogodio, te je meč završio sa 19 poena, i to uz samo jedan promašaj iz igre (9/10) - juče bio bez promaša - a pride je uspeo da dođe i do dabl-dabla (deset skokova, osam asistencija), mada valja napomenuti da je poslednja dva i po minuta treće deonice i dobar deo poslednje presedeo na klupi, budući da je pitanje pobednika bilo odavno rešeno.

U pobedničkom timu je raspoložen bio i Čet Holmgren (4/4 za tri poena), doduše, samo u prvom poluvremenu kada je stajao rame uz rame sa Gildžes Aleksanderom po broju poena (jedan manje ubacio), ali je u nastavku i sam usporio te je meč završio sa 24 koša. Dvocifreni u Oklahomi bili su još Gidi sa 12 i Vilijams sa 11 poena, dok je kod domaćina Votson ubacio 14, Porter 12, a Stroder 10.

Usled velike rezultateske prednosti priliku u Oklahomi dobio je Vasilije Micić i za nepunih 14 minuta na parketu upisao dve asistencije, jedan skok i dva poena uz pogođen jedan od četiri šuta iz igre.

NBA - REZULTATI

Subota

Orlando - Njujork 117:108

/Vagner 32 - Rendl 38/

Vašington - Bruklin 110:104

/Kuzma 26 - Bridžes 19/

Atlanta - Sakramento 110:117

/Jang 24 - Foks 31/

Boston - Toronto 120:118

/Braun 31 - Barns 30/

Klivlend - Milvoki 111:119

/Mičel 34 - Adetokunbo 34/

Hjuston - Filadelfija 127:131

/Vanvlit 33 - Maksi 42/

Denver - Oklahoma 93:119

/Jokić 19 - Gildžes Aleksander 40/

Finiks - Šarlot 133:119

/Buker 35 - Rozje 42/

Portland - San Antonio (u toku)

LA Klipers - Memfis (u toku)

23.00: Juta - Majami



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA ligaOklahomaŠaj Gildžes Aleksander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara