Evan Furnije (©AFP)
Evan Furnije (©AFP)

Ode i Furnije iz Orlanda

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 17:12

Karijeru nastavlja u Bostonu

Ode Nikola Vučević, ode i Evan Furnije! U roku od samo pola časa Orlando Medžik je poslao dvojicu najplaćenijih igrača i za to dobio brdo budućih pikova i dvojicu igrača koji mogu odmah da budu starteri u franšizi sa Floride.

Kako javljaju svi relevantni izvori s one strane Atlantika, Evan Furnije karijeru nastavlja u Boston Seltiksima. Kelti će za francuskog šutera poslati Orlandu dva buduća pika druge runde.

Izabrane vesti

01.30: (3,35) San Antonio (14,0) LA Klipers (1,40)

Furnije je u poslednjoj godini ugovora vrednog 84.000.000 dolara koji je potpisan još 2016. godine. Ove godine Furnije ima garantovanih 17.000.000 dolara što će se uklopiti u trejd izuzetak od čak 28.000.000 dolara, koliko je Boston dobio pošto je potpisao i trejdovao Gordona Hejvorda u Šarlot pred početak sezone.

Osvajač brojnih medalja u svim kategorijama francuske reprezentacije ove sezone beleži 19,7 poena na 38,8 odsto za tri poena, plus 3,7 asistencija i 2,9 skokova, što je najbolji učinak njegove dosadašnje karijere. U NBA ligi je već devet godina. Izabran je od strane Denvera kao 20. pik prve runde 2012. godine, a ubrzo potom je i zaigrao u najjačoj ligi sveta. Posle dve godine stigao je u Orlando zajedno za prava Devina Marbla u zamenu za Arona Aflala. Punih sedam godina proveo je na Floridi gde se profilisao kao jedan od boljih evropskih šutera u NBA ligi.

Podsetimo, iz Furnijeovog okruženja počele su još u februaru da stižu informacije da želi da ide, što se ubrzo i desilo. Izabrao je klub s kojim će biti jak konkurent u plej-ofu na Istoku kao sekundarni skorer pored Džejsona Tejtuma, Džejlena Brauna i Kembe Vokera.

Očekivalo se dugo da će Boston da iskoristi trejd izuzetak od Hejvorda za dovođenje centra, čak je prvi pik bio Nikola Vučević, ali je uprava kluba rešila da ipak pojača svoje šuterske kvalitete. Što je dobro, s obzirom da je Boston cele sezone nekonstantan u napadu.



tagovi

Evan FurnijeBoston SeltiksOrlando MedžikNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara