Nikola Vučević u Bulsima!

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.03.21. | 16:06

Orlando pustio svog najboljeg igrača

Transfer bomba najjače košarkaške lige sveta je aktivirana - Nikola Vučević karijeru nastavlja u Čikago Bulsima! Orlando je za svog najboljeg igrača dobio Vendela Kartera i Ota Portera, plus dva buduća pika prve runde. Put Čikaga krenuo je i Al Faruk Aminu.

Bombastični trejd potvrdio je jedan od najpouzdanijih NBA insajdera Šams Čaranija sa Atletika. Posle bezmalo devet godina zajedničke saradnja Orlando je rešio da pusti svog franšiznog igrača i to za prilično dobar paket. Prema informacijama koje su naknadno stigle, pikovi prve runde su iz 2021. i 2023. godine, s tim što je ovogodišnji zaštićen na jedno od prva četiri mesta.

Izabrane vesti

03.00: (2,95) LA Lejkers (13,0) Filadelfija (1,50)

Danima unazad spekulisalo se o tome da će Orlando od zainteresovanih strana da traži "ogroman paket" koji će uključivati jednog sigurnog startera od kojeg će tim odmah imati korist, plus veći broj budućih pikova. Dobili su talentovanog mladog centra pred kojim je budućnost, plus polivalentno krilo koje iza sebe ima gotovo devet godina iskustva, te još dva pika prve runde. To i nije tako loša osnova za renoviranje tima, ali teško da će Orlando narednih godina biti relevantan faktor na Istoku...

Vendel Karter je nekadašnji student univerziteta Djuk koji je pohađao samo godinu dana. Pošto ga je Čikago izabrao sa sedme pozicije na Draftu 2018. odlučio je da odmah postane profesionalac. Ove sezone odigrao je 32 utakmice na kojima ima prosek od 10,9 poena i 7,8 skokova, uz 2,2 asistencije i bezmalo jedne blokade po utakmici. To su brojke otprilike jednake njegovom karijernom proseku u ove tri sezone.

Oto Porter je bio jedna od najvećih nada Drafta 2013. godine. Vašington ga je birao kao trećeg pika prve runde, posle čega je Porter napustio univerzitet Džordžtaun i obukao dres Vizardsa. Tamo je proveo skoro šest godina, sve do februara 2019. kada ga je Vašington poslao u Bulse za Džabarija Parkera, Bobija Portisa i zaštićenog pika druge runde na draftu 2023. godine. Ubrzo pošto je stigao u Bulse postigao je rekord karijere od 37 poena protiv Memfisa. Ove sezone je na 9,9 poena i 5,5 skokova.

Orlando je ovim potezom definitivno jasno stavio do znanja da klub ulazi u novu eru, gde će narednih nekoliko godina provesti u izgradnji novog temelja u pokušaju da se ponovo ozbiljnije umeša u borbu za konferencijsko, možda i NBA finale. Orlando je imao nameru da već ove sezone napadne visok plasman i u sezonu se ušlo odlično, sa samo jednim porazom u prvih sedam utakmica, ali ubrzo su povrede počele da kroje rezultate i tim sa Floride pao je na pretposlednje mesto Istoka. Razlog je taj što su dugoročno izgubljeni Markel Fulc i Džonatan Ajzak. Orlando je već poslao Evana Furnijea u Boston za dva buduća pika druge runde, a planira da trejduje još i Arona Gordona, za koga se interesuje nekoliko klubova.

Nikola Vučević (©AFP)Nikola Vučević (©AFP)

Nikola Vučević je u Orlando stigao 2011. godine pošto ga je Filadelfija birala kao 16. pika prve runde NBA drafta iste godine. Već narednog leta Vučević je bio deo velikog trejda četiri timova gde je otišao u Orlando i od tada postao jedan od najvažnijih igrača franšize sa Floride. Tokom poslednje dve godine stekao je status Ol star igrača i deo susreta najvećih zvezda NBA lige bio je 2019. i 2021. godine.

Ove sezone Vučević igra verovatno najbolju košarku života pošto je na 44 utakmice beležio 24,5 poena uz 40,6 odsto za tri poena, plus 11,8 skokova i 3,8 asistencija!

Prema informacijama najobaveštenijeg novinara NBA sveta Adrijana Vojnarovskog sa ESPN, Čikago Bulsi pokušaće da do kraja prelaznog roka, a to je večeras do 20 časova po srednjoevropskom vremenu, dovedu i Lonza Bola iz Nju Orleansa! Takođe, Bulsi još čekaju ponude za Laurija Markanena koga su spremni da se reše do večeras i za to dobiju nešto konkretno.

Kako je objasnio Vojnarovski, Rukovodeći kadrovi Čikaga, nekadašnji GM Denvera Arturas Karnišovas, te Mark Everzli i Bili Donovan želeli su da do večeras angažuju produktivnog, ozbiljnog NBA veterana oko kojeg bi se gradio Čikago u narednim godinama. Izbor je pao na Vučevića. Za crnogorskog asa ovo je fantastičan trejd jer je došao u klub velike istorije i potencijala koji sada može da se razvija u pravom smeru tokom narednih godina. Vučević ima još dve godine ugovora - do juna 2023. godine - vredan ukupno 46.000.000 dolara. Ove sezone je na 26.000.000 dolara.

Jedva čekamo da vidimo Vučevića u legendarnom dresu Bulsa!



tagovi

Nikola VučevićNBA ligaČikago BulsOrlando Medžik

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara