Košarkaši Crvene zvezde (©KK Crvena zvezda)
Košarkaši Crvene zvezde (©KK Crvena zvezda)

Odluka o Vildozi sutra, Bentil pod upitnikom za Monako, Martin ponovo na treningu Zvezde

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.01.23. | 18:34

"Nažalost, Bentil nije ništa bolje, još ima temperaturu, tako da veoma teško da će igrati sutra", rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović

Posle iscrpljujućeg meča sa madridskim Realom i poraza usled nezavidne kadrovske situacije, Crvena zvezda već sutra, samo 48 sati nakon duela sa Kraljevskim klubom, dočekuje Monako (četvrtak, 19.00).

Trener Duško Ivanović protiv španskog šampiona nije mogao da računa na Nikolu Ivanovića (očekuje se na terenu od 20. januara), Hasana Martina i Luku Vildozu, zatim Fakunda Kampaca koji zbog zabrane Evrolige još ne može da nastupa u crveno-belom na evrosceni, a pred sam susret je otpao i Ben Bentil zbog povišene telesne temperature.

Izabrane vesti

"Nažalost nije ništa bolje, još ima temperaturu, tako da veoma teško da će igrati sutra", rekao je Ivanović.

Dobra vest je da Vildoza vredno radi i mogao bi da se nađe u konkurenciji za meč sa Kneževima.

"Luka je bolje, videćemo sutra da li će igrati".

A na treningu pred okršaj sa ekipom Saše Obradovića našao se i centar Hasan Martin koji je povredio koleno još sredinom decembra. Prve prognoze su bile da će van terena provestio oko dva meseca, ali bi po svemu sudeći brže mogao da se vrati u stroj.

"Možda brže, ali nije to još to, mada biće brže nego što smo mislili".

Hasan Martin na treningu ZvezdeHasan Martin na treningu Zvezde

Kakva god da je kadrovska situacija, iskusni stručnjak veruje u pozitivan rezultat protiv ekipe koja sa učinkom 12-6 deli prvu poziciju na tabeli Evrolige.

"Uvek ću reći da mislimo da možemo da dobijemo. Ekipa čija pozicija na tabeli govori sama o sebi. Zaista igraju odlično, fizički su izvanredni, imaju odlična individualce, igraju najviše situacija jedan na jedan u Evroligi, što i najbolje igraju. Imaju odlične šutere, izvaredni su u skoku, kontranapadu, ali normalno, svi imamo loših strana, a videćemo sutra hoćemo li ih naći ili nećemo".

Obradovićeva četa je predvođena Majkom Džejmsom juče savladala Olimpijakos 64:60 i još jednom pokazala da pored velike napadačke snage ima kapacitet da odigra veoma čvrsto i kvalitetno i u odbrani.

Džejms je posle nešto izdanja daleko ispod svojih standarda protiv Žalgirisa (dva poena) i Partizan Mozzart Beta (devet poena), u sudaru sa crveno-belima iz Pireja brojao do 19 i bio daleko najefikasniji na parketu.

"Nema baš recepta za njega. Kada je igrač nepredvidiv, kao što je on, teško ga je braniti. Ali mislim da ćemo naći igrača koji će moći da smanji njegov uticaj. Ipak, nije samo Majk Džejms, tu je ove godine i Okobo koji igra izvanredno. Tu su negde, podjednako opasni u situacijama jedan na jedan. Dijalo je takođe odličan jedan na jedan. Jeste Džejms lider i glavni igrač, ali su i ostali isto tako opasni", ističe Duško Ivanović.

Monako je u prvom krugu, pre promene na klupi Zvezde, slavio pred svojim navijačima protiv crveno-belih 85:77. Bio je to treći trijumf Kneževa nad timom sa Malog Kalemegdana, na isto toliko odigranih mečeva.

"To je totalno drugačija utakmica, bio je i drugi trener, sve drugačije... Sada su stvari promenjene i ova ekipa ima drugačiji stav. Ne odustajemo u teškim momentima i mislim da je to prednost ove ekipe. Borimo se 40 minuta, pa iz toga proizilaze pobede, kao što smo pokazali sa trenerom Duško. To moramo da iskoristimo i sutra, jer biće padova u igri, ali ne smemo da odustanemo, pokleknemo ako krenu da ubacuju neke šuteve ili da naprave neku prednost... Moramo da budemo svih 40 minuta fokusirani, glavom na terenu i da se vratimo ako krene loše", rekao je Ognjen Dobrić.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićBen BentilHasan MartinLuka VildozaKK MonakoMajk DžejmsOgnjen Dobrić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara