ABA liga (©Star Sport)
ABA liga (©Star Sport)

Odluka sa Skupštine ABA lige: Klubovi do petka da se izjasne o poštovanju društvenog ugovora

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.07.23. | 19:35

Potpisivanje istog daje benefit ostanka u vlasničkoj strukturi, dok bi odbijanje imalo određene pravne konsekvence

Skupština Jadranske lige u Zagrebu održana je uz prisustvo većine predstavnika, ali ni ovog puta nije prošlo bez određenih trzavica.

Jedna od glavnih tema razgovora bilo je poštovanje društvenog ugovora i kako bi po odredbama istog Studentski Centar trebalo da postane jedan od suvlasnika lige, kao i ostali klubovi. Naravno, članovi su tražili da se ovaj akt u potpunosti poštuje, pa bi tako podgorički klub trebalo da postane suvlasnik.

Izabrane vesti

Crvena zvezda u današnjim razgovorima nije imala svog predstavnika, a kako se spekulisalo da je na prošlom sastanku u Baru klub sa Malog Kalemegdana bio protiv toga da Studentski Centar dobije status suvlasnika, nije moglo da se dođe do konačnih zaključaka. Zato je klubovima ostavljen rok do petka u 23.59 da dostave potpisan pristanak o poštovanju društvenog ugovora.

Potpisivanje istog daje benefit ostanka u vlasničkoj strukturi i, između ostalog, mogućnost glasanja u odlučivanju kada se govori o važnim pitanjima. Odbijanje bi imalo određene pravne konsekvence. Naime, ako bi neko odlučio da ne dostavi pristanak, izgubio bi status suvlasnika lige, samim tim ne bi imao pravo glasa. Ali, to ne utiče na takmičarski status kluba u Jadranskoj ligi.

Sastanak Skupštine ABA lige nastaviće se u ponedeljak.


tagovi

Skupština ABA ligeKK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara