Kevin Panter (©Starsport)
Kevin Panter (©Starsport)

Oglasio se Kevin Panter: Idemo ponovo, još dva puta

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 17:19

Na oduševljenje navijača Partizan Mozzart Beta, Amerikanac ostaje

Odjeknula je vest da američki košarkaš Kevin Panter ostaje u redovima Partizan Mozzart Beta još dve sezone. Evropski mediji su pisali da je na pragu Barselone, da ga želi Panatinaikos, ali je kapiten ostao veran crno-belima i produžio ugovor.

Čovek koji je vratio ABA titulu Partizanu posle 10 godina sa 32 poena u majstorici protiv Crvene zvezde, obavezao se na vernost crno-belima, a nedugo nakon što se klub pohvalio velikim potpisom, oglasio se i Panter.

Izabrane vesti

"Idemo ponovo, još dva puta. Treći i četvrti deo", napisao je Amerikanac na društvenim mrežama.

Kevin Panter je u Partizan stigao leta 2021. godine iz Olimpije Milano. Tokom prve sezone u Humskoj bio je najbolji igrač ekipu Evrokupu, pa je uvršten i u najbolji tim takmičenja.

U nedavno okončanoj je beležio 16,1 poena i 2,5 asistencije, uz 44,3 odsto preciznosti van linije 6,75 u Evroligi. Bio je jedan od najzaslužnijih što je ekipa Željka Obradovića stigla na prag Fajnal fora, a uvršten je i u drugu petorku društva najboljih.

Odlukom da produži vernost crno-belima, Panter će postati tek drugi američki košarkaš sa više od dve provedene sezone u dresu Partizana, posle Markusa Pejdža.

Ovaj 30-godišnji košarkaš je profesionalnu karijeru počeo u grčkom Lavriju. Nastupao je potom za Antverpen, poljski klub Rosa Radom i AEK, sa kojim je osvojio i Ligu šampiona 2018. Isti uspeh ponovo je već naredne sezone sa Virtusom iz Bolonje, da bi se 2019. preselio u Olimpijakos. Nije se dugo zadržao u Pireju, pa je potpisao za Crvenu zvezdu, ali je njegov boravak na Malom Kalemegdanu prekinula pandemija virusa korona.

Prešao je potom u Olimpiju Milano, a posle sezone u Prestonici mode pojačao je Partizan.



tagovi

Kevin PanterKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara