Ognjen Jaramaz i Mekinli Rajt (©Star Sport)
Ognjen Jaramaz i Mekinli Rajt (©Star Sport)

Ognjen Jaramaz: Nije me iznenadio slabiji početak sezone, uigranost dolazi vremenom i sad se bolje razumemo

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.12.23. | 09:00

"Andrea mi je pomogao da lakše prođem tranziciju iz Evrokupa u Evroligu. I jedan i drugi zahtevaju mnogo u smislu detalja, tako da mi je Andrea uradio odličnu pripremu za dolazak kod Željka", rekao je bek crno-belih

Nastavak pobedničkog niza Partizan Mozzart Beta doneo je i povratak Ognjena Jaramaza na teren. Nekoliko dana pauze zbog distorzije skočnog zgloba i inicijalni strah od teže povrede, ipak su zamenili optimizam i osećaj olakšanja kada je postalo jasno da reprezentativac Srbije neće dugo biti van stroja.

Protiv Žalgirisa u Kaunasu nije igrao zbog predostrožnosti, već protiv Budućnosti se našao u startnoj petorci. A, kako je zglob?

Izabrane vesti

"Dobro sam, oporavio sam se. Bolucka još malo, ali u suštini sam dobro", počeo je Jaramaz razgovor i nastavio:

"Super je da nije bila u pitanju teška povreda".

Veliki si napredak ostvario u oporavku, s obzirom da pre nekoliko dana nisi mogao da voziš, niti kvačilo da stisneš levim stopalom.

"Ima tome četiri dana, da. Ispostavilo se nakon pregleda da ipak nije ozbiljna povreda, a i medicinski tim me je fantastično tretirao tri-četiri dana. Oni su najviše doprineli tome da se ovako brzo oporavim, njima mogu da budem najviše zahvalan".

Činjenica je da su ljudima iz medicinskog tima pune ruke posla, a i da je sezona jednog evroligaša puna obaveza, uz malo prostora za odmor. Šta vama kao igračima pomaže da zadržite svežinu?

"Što bolji oporavak. Doprinos medicinskog tima je bitan, ali pre svega naša inicijativa, da sami sebi pomognemo kroz neke krucijalne stvari, istezanja, hladne kupke... To su sve stvari koje svi mi radimo. Previše je utakmica, duga je sezona, toga smo svi svesni. Nažalost, sada imamo mnogo povreda. Svako kada pruži lični doprinos boljem oporavku, velika je stvar".

Kada već kažeš da je sezona duga, seti se kako je bilo kada si počinjao pre desetak godina...

"Da, mnogo je velika razlika. Počeo sam u Smederevu, gde sam igrao jednu utakmicu nedelju u KLS. Što je fantastično za trening, za mladog igrača. Ovo sada je veliki problem, ne samo naš već za sve ekipe na ovom nivou, nema dovoljno vremena za odmor. Zato sve što moramo da ispravimo, moramo da radimo kroz utakmice".

Partizan Mozzart Bet je zabeležio osmu pobedu u nizu, što je odličan zamajac pred gostovanja Valensiji (utorak, 21.00) i Real Madridu (četvrtak, 20.45)...

"Iskreno, nisam ni znao da smo u takvoj seriji (smeh). Biće teška sedmica generalno, imamo sedam-osam dana putovanja. Ne možemo u boljem raspoloženju da dočekamo ta dva meča u Evroligi. Velika je stvar je što smo nanizali toliko pobeda, u dobroj smo formi. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i na gostovanjima".

Sezona je počela delimično na klimavim nogama, ali se u poslednje tri sedmice sve promenilo. Koji je bio okidač za vas, da kliknete kao ekipa?

"Bilo je za očekivati da stvari ne budu dobre od početka, promenio se dobar deo tima. Tu se nisam iznenadio, a uigranost sama po sebi dolazi prirodno. Ne postoji neki poseban klik, sve ide samo od sebe. Kako vreme prolazi bolje se razumemo i to donosi bolji rezultat".

Bruno Kaboklo - u tom trenutku davao izjave kolegi iz druge redakcije - se odlično uklopio za kratko vreme... Budućnosti je ubacio 21 poen.

"Super se uklopio, super je tip. Savršen je tip i drago mi je da se i on oseća dobro i da to pokazuje na terenu svojim igrama".

A, kako se ti osećaš na terenu? Kako vidiš sebe u ovom Partizanu i ulogu koju ti je dodelio Željko Obradović?

"Odlično je što sam opet deo Partizana. Trudim se da usvajam sve zahteve, da dajem sve od sebe, da igram što bolje mogu. Verujem da će vremenom, što se i moje igre tiče, rezultati biti sve bolji".

Radio si sa Andreom Trinkijerijem, pre nego što si došao kod Željka Obradovića. Kako bi uporedio njih dvojicu kao trenere?

"Željko je najtrofejniji trener Evrope. Velika je stvar što posle Andree imam priliku da sa Željkom podignem igru na još viši nivo. Andrea mi je doprineo u velikoj meri tokom mog prvog mandata u Partizanu, posebno tada. U Bajernu mi je pomogao da se dignem na evroligaški nivo. Meni je to vreme u Bajernu bilo jako značajno, Andrea mi je pomogao da lakše prođem tranziciju iz Evrokupa u Evroligu. I jedan i drugi zahtevaju mnogo u smislu detalja, tako da mi je Andrea uradio odličnu pripremu za dolazak kod Željka".

Partizan Mozzart Bet nastavlja seriju gostovanja. Prvo sledeće je u Valensiji u utorak od 21 čas, dva dana kasnije od 20.45 sledi Real, pa u nedelju od 17 časova Zadar.



tagovi

Ognjen JaramazKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara