Branko Lazić i Ognjen Kuzmić (©Starsport)
Branko Lazić i Ognjen Kuzmić (©Starsport)

Ognjen Kuzmić i Branko Lazić ostaju u Crvenoj zvezdi

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 19:40

Kapiten će odigrati i 13. sezonu za klub sa Malog Kalemegdana

Radi se punom parom u Crvenoj zvezdi ovih dana. Angažovano je devet pojačanja, profesionalni ugovor potpisao je Nikola Topić, a sa Lukom Mitrovićem i Stefanom Lazarevićem je produžena saradnja. Na sednici Skupštine kluba koja je održana u hotelu Kraun plaza istaknuto je i da u timu ostaju kapiten Branko Lazić i Ognjen Kuzmić.

Lazić je pre godinu dana potpisao dvogodišnju saradnju, po principu 1+1, dok je Kuzmiću ovog leta istekao ugovor.

Izabrane vesti

Kapiten će tako odigrati i 13. sezonu u klubu, dok je centar iz Doboja prvi put crveno-beli dres zadužio 2016, da bi se posle jedne sezone preselio u Real Madrid. Vratio se 2019, a kratko je bio i na pozajmici u FMP-u.

Najtrofejniji igrač u istoriji tima sa Malog Kalemegdana je prvi put crveno-beli dres obukao 2011. godine, a dosad je osvojio šest titula u ABA ligi, osam u domaćem šampionatu, sedam puta je podigao Kup Radivoja Koraća, a jednom i ABA Superkup. Dva puta je proglašavan i za najboljeg defanzivca regionalnog takmičenja (2021, 2022).

Kuzmić je takođe bio deo brojnih uspeha, te u rezimeu ima tri ABA titule, četiri puta je bio prvak Srbije, a isto toliko puta sa Zvezdom osvojio i Kup Koraća.

Crvena zvezda je ovog leta vratila Dejana Davidovca u svoje redove, a angažovala i Miloša Teodosića, Adama Hangu, Marka Simonovića, Majka Tobija, Džoela Bolomboja, Rokasa Gedraitisa, Šabaza Nejpira i Jaga Dos Santosa.


tagovi

KK Crvena zvezdaOgnjen KuzmićBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara