Ognjen Kuzmić (Star Sport)
Ognjen Kuzmić (Star Sport)

Ognjen Kuzmić napustio Crvenu zvezdu i potpisao za FMP

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.12.23. | 15:26

Srpski centar ponovo obukao dres kluba iz Železnika

Četiri dana nakon raskida ugovora sa Šabazom Nejpirom, Crvena zvezda se rastala i sa Ognjenom Kuzmićem. Srpski centar koji je ove sezone odigrao samo pet utakmica sporazumno je raskinuo saradnju sa crveno-belima. Ipak, istovremeno je ozvaničeno da Kuzmić ima novi angažman i da će karijeru nastaviti u FMP-u u kojem je već igrao delić poluzene tokom zime 2020. godine.

Rastanak je bio očekivan, kako zbog činejnice da Kuzmić nije mogao da ponudi Zvezdi partije koje je svojevremeno pružao, tako i zbog velike konkurencije na poziciji centra. Janis Sferopulos na raspolaganju ima Majka Tobija, Džoela Bolombija, Marka Simonovića, Luku Mitrovića, Dalibora Ilića, a dolazak Fredija Gilespija nagovestio je da će Kuzmić biti prekobrojan.

Izabrane vesti

Od dolaska u Crvenu zvezdu leta 2016. godine Kuzmić je odigrao 302 utakmice što ga pozicionira na 15. mesto večne liste. Za dva mandata u crveno-belim dresu (2016-2017, 2019-2023), 214 centimetara visoki centar iz Doboja ubacio je 1.732 poena, a podigao je tri pehara ABA lige, četiri trofeja namenjana šampionu Srbije, a može da se pohvali i osvajanjem četiri Kupa Radivoja Koraća.

Najplodonosnija bila mu je prva sezona 2016/17, kada je u Evroligi prosečno igrao 20,7 minuta i beležio 9,4 poena, sedam skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu uz 0,6 blokada. Jednu od čuvenijih rampi spustio je Ekpeu Judu u poslednjoj sekundi duela u Pioniru kada je Crvena zvezda pobedila Fenerbahče 75:73.

Ove sezone je uglavnom, što zbog odluka trenera, što zbog povreda sedeo na klupi. Od pet utakmica koje je odigrao, najproduktivnija mu je bila ona 20. novembra kada je za 12 i po minuta na terenu upisao pet poena i dva skoka.

Kuzmić je seniorsku karijeru počeo u 2007. godine u Borcu iz Banjaluke, od 2013. do 2015. godine bio je član Golden Stejt Voriorsa, a po povratku u Evropu godinu dana igrao za Panatinaikos, neposredno pre potpisa za Crvenu zvezdu. Nakon uspešne sezone na Malom Kalemegdanu, proveo je dve godine u Real Madridu, da bi se zatim vratio u Crvenu zvezdu.


tagovi

Ognjen KuzmićKK Crvena zvezdaKK FMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara