Vasilije Micić (©Starsport)
Vasilije Micić (©Starsport)

Oklahoma pravi problem Miciću, ima velike zahteve za Denver, Milvoki, Čikago i San Antonio

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.07.22. | 18:43

U Efesu trljaju dlanove

Bilo je prošlog leta priče o odlasku reprezentativca Srbije Vasilije Micića u NBA, ali je na kraju potpisao novi ugovor sa Anadolu Efesom. U sezoni za nama je bio najbolji strelac Evrolige, ponovo je osvojio sa Pivarima i opet se povela priča o njegovom angažmanu u najjačoj ligi sveta. Oklahoma ima pravo na njegove usluge, a interesovanje su pokazali Denver, Milvoki, Čikago i San Antonio. Srpski košarkaš navodno ne želi da se pridruži Alekseju Pokuševskom u redovima Oklahome, koja ga neće tek tako prepustiti zainteresovanim stranama, prenosi Eurohups.

Bivši igrač Mege i Crvene zvezde želi da se njegova prava trejduju, jer bi voleo da zaigra u sredini sa većim ambicijama. Uprava Tandera još radi na stvaranju rostera i mahom okuplja mlade igrače, ali smatra Micića vrednim adutom i ne želi da ga prepusti za pikove druge runde. To naravno komplikuje Micićev odlazak u NBA, što odgovara Anadolu Efesu koji se nada da bi mogao da ga zadrži.

Izabrane vesti

Micić je pre osam godina kao 52. pika na NBA draftu odabrala Filadelfija. U decembru 2020. godine Seventisiksersi su prava na srpskog reprezentativca trejdovali u Oklahomu.

Od kako je završio u redovima Grmljavine, izrastao je u jednog od najboljih igrača na Starom kontinentu. Zahvaljujući odličnim fizikalijama i snažnom telu smatra se da bi bez problema mogao da se adaptira na NBA uslove, što je u razgovoru za Mozzart Sport istakao i njegov saigrač iz Istanbula, bivši NBA šampion Ilajdža Brajant.

"Naravno. Jedan je o najboljih igrača u Evropi. Ima pedigre i talenat za taj iskorak. Sve zavisi od njega i kakvu odluku donese", rekao je Amerikanac krajem maja.

Američki mediji su još ranije preneli da bi Nikola Jokić voleo da ga vidi u Denveru. Nagetsi su nedavno napravili i rokadu u spoljnoj liniji, razmenili sa Vašingtonom Vila Bartona i Montea Morisa za Kentevijus Koldvel Poupa i Iša Smita, ali i dalje imaju puno prostora na bekovskim pozicijama s ozbirom da je neizvesna sudbina Ostina Riversa, Brina Forbsa, Fakunda Kampaca i Markusa Hauarda u klubu.

Jokić je počašćen najvećim ugovorom u istoriji lige teškim 264.000.000 dolara za četiri sezone, ali podignute su granice za seleri kep (dozvoljeni maksimalni budžet za plate igrača u regularnom delu sezone) i porez na luksuz, pa tim iz Kolorada ima dovoljno prostora za manevar da oko MVP-a oformi kvalitetnu ekipu. Micić bio mogao da bude pun pogodak.

San Antonio je takođe pokazao interesovanje za Srbine. Odlazak u Teksas kod Grega Popovića posebno ima smisla jer su Mamuze napustili Dežonti Mari (trejdovan u Atlantu) i Luni Voker (potpisao za Lejkerse). Ipak, čini se i da će Sparsi morati da krenu od nule, te da bi se teško ambicije kluba poklopile sa Vasinim.

Čikago i Milvoki će poput Denvera definitivno pucati na visok plasman i u predstojećoj sezoni. Interesovanje Bulsa ne čudi, s obzirom da ulogu potpredsednika košarkaških operacija u klubu obavlja Litvanac Arturas Karnišovas. Bivši operativac Denvera ima veliko poverenje u evropske igrače, pa nema sumnje da bi Micić dobio adekvatnu šansu u Vetrovitom gradu.

Ostaje ipak da se vidi koliko su pomenute strane ozbiljno zainteresovane za srpskog plejmejkera. Ukoliko za njegove usluge Oklahomi ponude igrače ili više pikova, pa možda i prve runde, to bi značilo da Srbina smatraju kvalitetnim pojačanjem, te i da bi tako dobio adekvatnu ulogu u timu.

Anadolu Efes se nada da će generalni mendžer Tandera Sem Presti biti tvrd pregovarač kada je Micićeva sudbina u pitanju i da će vreme raditi u njihovu korist. Pivari su doveli kvalitetna pojačanja, potpisali saradnje sa Vilom Klajburnom, Antom Žižićem i Amatom Mbajeom. Produžili ugovore Šejnu Larkinu i Brajantu Danstonu, pa nema sumnje da će napasti i treću vezanu titulu u Evroligi, što nijednom timu nije pošlo za rukom u proteklih 30 godina.


tagovi

Vasilije MicićOklahoma Siti TanderČikago BulsMilvoki BaksDenver NagetsNikola JokićArturas KarnišovasSan Antonio SparsGreg PopovićAnadolu EfesKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara