Okobo i Parker (Foto: ©AFP)
Okobo i Parker (Foto: ©AFP)

Okobo ubacio 13 poena u poslednjoj četvrtini za Asvelovo slavlje posle dva meseca

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 21:04

Žalgiris ostao na dnu tabele

Asvel je uspeo da pronađe izlaz iz tunela - posle puna dva meseca! Na gostovanju Žalgirisu u Kaunasu francuski tim je upisao prvi trijumf u Evroligi još od sredine januara – 72:68.

Poslednju pobedu u elitnom klupskom košarkaškom takmičenju Starog kontinenta, ekipa Terensa Parkera ostvarila je protiv Crvene zvezde na svom parketu. Nakon toga klub iz Liona je zaređao osam poraza, zbog čega je dugo delio "fenjer" sa Žalgirisom i Panatinaikosom (svi po sedam pobeda do večeras).

Izabrane vesti

Više ga međutim ne deli. Trijumfom u Kaunasu stigao je do osmog trijumfa u Evroligi i poslednje mesto sa zadovoljstvom prepustio grčkom i litvanskom timu.

Dosta ujednačenu utakmicu odigrala su dva tima u Litvaniji. Koliko je bilo neizvesno govori i to da su se u svakoj četvrtini u nekoliko navrata smenjivali u vođstvu, pa je u poslednju deonicu Asvel ušao sa dva poena prednosti.

A onda je na scenu stupio – Eli Okobo. Francuz je u poslednjoj četvrtini ubacio 13 poena i bio tas na vagi koji je prevagu odneo na stranu Asvela. Plejmejker gostujuće ekipe posebno se istakao u finišu meča, kada je pri rezultatu 60:57 za Žalgiris vezao tri trojke i prelomio utakmicu u korist Asvela, da bi potom sa linije bacanja overio dugo iščekivan trijumf.

Okobo je meč završio kao najefikasniji igrač sa 21 ubačenim poenom (4/5 za tri), a pratili su ga Kris Džons sa 16 i Viktor Vembanjama sa 14 poena. U domaćem timu prednjačio je Edgaras Ulanovas sa 15 poena (6/8 za dva poena), dok su dvocifreni bili još Milaknis sa 11, odnosno Jankunas i Lekavičius sa po 10 poena.

EVROLIGA - 31. KOLO

Žalgiris - Asvel 68:72

/Ulanovas 15 - Okobo 21/

Baskonia - Fenerbahče (u toku)

Monako - Olimpijakos (u toku)



tagovi

Kauno ŽalgirisŽalgirisAsvelEli Okobo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara