Košarkaši Olimpijakosa i trener Jorgos Barcokas (©Starsport)
Košarkaši Olimpijakosa i trener Jorgos Barcokas (©Starsport)

Olimpijakos češlja tržište: Nudili smo sume iznad svake logike, a šta su pompezna NBA pojačanja donela timovima?

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 16:08

Jorgos Barcokas otkrio da crveno-beli pokušavaju da se pojačaju, ali ne po svaku cenu

Burno leto je iza nas, učesnici Evrolige su pravili velike promene, a bilo je značajnih i u prvih šest rundi elitnog takmičenja, kako na klupama, tako i u rosterima timova. Tri tima su promenila šefa struke, Panatinaikos je nedavno potpisao Kendrika Nana, Partizan Mozzart Bet Bruna Kabokla. Pojačanja traži i Olimpijakos.

To je otvoreno priznao i šef struke crveno-belih, koji uprkos dominantnom osvajanju Superkupa ne briljiraju na startu borbe u grčkom prvenstvu (4-1), a posebno u Evroligi (3-3).

Izabrane vesti

"Tražimo nešto na tržištu, ali završićemo posao samo sa igračem za kojeg verujemo da može da nam pomogne. Dakle, igrača koji je bolji od onih koje imamo i koji će nam poboljšati kvalitet. Trenutno 5-6 timova traži pojačanja, prati koje igrače može da potpiše. Tako da, svima onima koji nam poručuju da dovede pojačanje poručujem da nam kažu kojeg igrača da uzmemo. Ko će doći u Olimpijakos i napraviti ga boljim?" rekao je Jorgos Barcokas.

Pisalo se svašta u mediji. Spekulisalo i da je Nan želja crveno-belih. Stigao je u Grčku, ali ne i u Pirej.

"Novinari pišu da su nam potrebna dva igrača. Voleo bih samo da znam da li misle na dva povređena igrača ili na njih dvojicu i još dvojicu, što bi značilo da su nam potrebna četiri igrača. Ako se Mekisik vrati, uz dolazak Brazdeikisa, imaćemo dva igrača više nego prethodne sezone. Kako sve da ih koristim? Ipak, pratimo dešavanja na tržištu".

Otkrio je da je klub slao astronomske ponude pojedinim igračima, ali da nije urodilo plodom.

"Olimpijakos je nudio pojedinim igrači, jednog dana će se otkriti kojim, sume iznad svake logike, protiv čega sam bio jer uvek mora da postoji balans u timu. Kako bilo, iz nekog razloga nije došlo do realizacije. Trenutno, uz seriju povreda, nemamo pravu sliku o timu i tome šta može jer nijednom nismo odigrali sa kompletnim rosterom".

Istakao je grčki stručnjak da pojačanja ne čine tim odmah boljim. Potrebno je određeno vreme da se adaptiraju, posebno igrači koji dolaze iz NBA, nisu igrali u Evroligi...

"Voleo bih da analiziram sve ove transfera, sva ta velika pojačanja koja su se desila preko leta i šta su donela timovima. Svi ti NBA igrači koji su došli uz mnogo pompe, kakav su uticaj imali na igru?"

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


tagovi

KK OlimpijakosJorgos Barcokas

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara